Doorgaan naar content
Corus Advies

Onderhandse
aanbesteding

Uitgenodigd voor een onderhandse aanbesteding? Lees mee wat dit precies inhoudt en hoe wij je kunnen helpen om op een slimme manier in te schrijven.


Hulp nodig bij het inschrijven?

Wat is een onderhandse aanbesteding?

Een onderhandse aanbesteding is een procedure waarbij de aanbestedende dienst slechts een selecte groep potentiële inschrijvers uitnodigt om een offerte in te dienen voor een bepaald project of bepaalde dienst. In tegenstelling tot openbare aanbestedingen, waarbij iedereen die aan de gestelde criteria voldoet mag inschrijven, wordt bij een onderhandse aanbesteding een beperkt aantal partijen uitgenodigd om in te schrijven op een aanbesteding.

Selectiecriteria aanbestedingen
.
Onze focus ligt op het begrijpen van het bedrijf van onze klanten, zodat we op maat gemaakte strategieën kunnen ontwikkelen die aansluiten bij de doelen en capaciteiten.

De voordelen van een onderhandse aanbesteding

  1. Selectieve concurrentie: Doordat slechts een handvol bedrijven wordt uitgenodigd, is de concurrentie bij onderhandse aanbestedingen over het algemeen minder intens dan bij openbare aanbestedingen en heeft de aanbestedende dienst meer aandacht voor elk plan. Dit biedt een unieke kans om je als bedrijf te onderscheiden.

  2. Efficiëntie: Omdat het aantal potentiële inschrijvers beperkt is, verloopt het selectieproces vaak sneller en efficiënter. Dit betekent dat je als ondernemer sneller kunt reageren en je resources effectiever kunt inzetten.

  3. Betere relaties: Onderhandse aanbestedingen bieden de mogelijkheid om nauwere relaties op te bouwen met aanbestedende diensten. Dit kan leiden tot langdurige samenwerkingen en meer inzicht in de behoeften van de klant.

Aanbestedingen winnen met onze hulp

Wil je de volgende aanbesteding winnen? Dat vraagt om meer dan een mooie tekst. Met onze experts en een heldere visie halen we samen de aanbesteding binnen. Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Kies voor onze hulp bij aanbestedingen of maak hieronder een keuze uit één van onze meest gekozen diensten.

Hoe Corus kan helpen bij het winnen van een onderhandse aanbesteding?

  1. Strategisch advies: Ons ervaren team begrijpt de nuances van onderhandse aanbestedingen. We bieden strategisch advies voor een kansrijke inschrijving.

  2. Doelgerichte workshops: Leer in onze 1-op-1 workshops hoe je je effectief presenteert en hoe je op creatieve manieren meerwaarde kunt bieden in jouw plan van aanpak. Wij bieden ook duurzaamheidssessies, specifiek gericht op gunningscriteria die ingaan op duurzaamheid. Steeds belangrijker, ook in de aanbestedingswereld!

  3. Schrijfskills: Onze bekwame tekstschrijvers zetten ook bij een onderhandse aanbesteding jouw plannen zo overtuigend mogelijk op papier. Wij scheiden het kaf van het koren en gieten alles in een aansprekend jasje.

Onze focus ligt op het begrijpen van het bedrijf van onze klanten, zodat we op maat gemaakte strategieën kunnen ontwikkelen die aansluiten bij de doelen en capaciteiten. Of je nu nieuw bent in de wereld van onderhandse aanbestedingen of jouw huidige aanpak wilt verfijnen. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!