Doorgaan naar content
Corus Advies

Van een acht
naar een tien

Schrijf je vaker in op een aanbesteding en zoek je een kritische blik om van die 8 naar een 10 te komen? Of zijn jullie nieuw in het aanbestedingsproces en wil je zelf een tekst schrijven, ondersteund door de feedback van een expert?

Vraag direct advies

Laat de experts meekijken

Bij Corus hebben we jarenlange ervaring met het spel, kennis van de markt en een heel specifiek schrijftalent.  Jullie zijn de expert in het vakgebied. Onze specialiteit is dat wij je kwaliteiten (en blinde vlekken) slim weten te vertalen in een ijzersterke aanbieding. 

De frisse blik van een buitenstaander kan wonderen verrichten. Helemaal als dat een kritisch team is met een dosis inschrijfervaring. Ook bij Corus kunnen we niet in het hoofd van de beoordelaar kijken, maar we analyseren wel elke dag aanbestedingen en lezen de meest uiteenlopende inschrijvingen. Daarom weten wij wat inkopers bedoelen als ze het hebben over ‘ontzorgen’ en ‘meerwaarde’ en lezen we moeiteloos tussen de regels door. Van openbare Europese aanbestedingen en meervoudig onderhandse procedures tot marktconsultaties en een Request for Proposal (RFP): met onze hulp bij aanbestedingen maak je hoe dan ook een goede indruk.  

René Meertens Corus Advies.

Onze werkwijze

  1. Projectstart / Strategische sessie: Tijdens de projectstart nemen we de belangrijkste aandachtspunten uit de leidraad en de gunningscriteria door. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? En waar ligt jullie onderscheidend vermogen?

  2. Schrijfinstructie: Vanuit de sessie schrijft Corus een schrijfinstructie per onderdeel met daarbij een opzet voor de structuur en hulpvragen/suggesties om jullie op weg te helpen bij het schrijven van de eerste versie van de tekst.

  3. Reviewen en schrijven: de eerste versie van de tekst voorzien wij van een review, waarbij we o.a. kijken naar structuur, volledigheid en goede onderbouwing. Waar nodig herschrijven we, schrappen we en voegen we tekst toe. De herziene versie sturen we terug, en de klant voorziet het document van de gevraagde input. Na een tweede en mogelijk derde review komen we gezamenlijk tot een definitieve inschrijving.

Overtuigende vormgeving

Onze vormgevers tillen de geschreven teksten optioneel naar een hoger niveau door deze te voorzien van een overtuigende vormgeving. Zij zorgen ervoor dat je inschrijving opvalt en een blijvende indruk achterlaat bij de beoordelaars. Want er mag geen kans bestaan dat je de opdracht verliest of de klant kwijtraakt.

Ben je nog niet zeker of een kritische review iets voor jou is? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.

Of neem direct contact op