Doorgaan naar content
Statamic Peak

Hulp bij
Aanbestedingen

Aanbestedingen winnen met onze hulp

Wil je de volgende aanbesteding winnen? Dat vraagt om meer dan een mooie tekst. Met onze experts en een heldere visie halen we samen de aanbesteding binnen. Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Maak hieronder een keuze uit één van onze diensten.

Eerste hulp bij aanbestedingen

Bij Corus begeleiden we ondernemers die willen inschrijven op een aanbesteding of tender. We weten precies welke documenten er nodig zijn, welke vinkjes je moet aankruisen en hoe je met een dichtgetimmerde inschrijving de aanbesteding wint. Met kritische vragen en een scherpe pen komen we in iedere branche tot een plan waarmee je de tender binnenhaalt.

Wij zijn je eerste hulp bij inschrijven op aanbestedingen. Of het nu gaat om onbegrijpelijke afkortingen, stapels papierwerk of tips om te winnen.

En we doen nog meer...

Hulp bij tendersignalering

De meerderheid van de bedrijven heeft de tendersignalering verkeerd ingesteld. Lopen jullie ook dagelijks aanbestedingen mis? Meld je gratis aan bij Altura en blijf op de hoogte van de nieuwste tenders.

Juridische ondersteuning

Een onterechte gunningsbeslissing? Of vermoeden jullie in de uitvraag al voorkeur voor een leverancier? Schakel René of OMA in om je recht te behalen.

Meest gestelde vragen over hulp bij aanbestedingen

Kan ik zelf inschrijven op en aanbesteding?

Jazeker, je kunt als organisatie zelf inschrijven. Wel zijn er vaak strenge eisen en veel concurrentie, waardoor het moeilijk is om als eerste te eindigen. Door hulp in te schakelen bij aanbestedingen ben je ervan verzekerd dat je het proces goed doorloopt, bespaar je tijd en vergroot je je kans op winst.

Kan ik hulp krijgen bij het schrijven van een inschrijving?

Ja, bij Corus hebben we veel ervaring met het winnen van aanbestedingen. We analyseren de gunningscriteria, gaan op zoek naar de vraag áchter de vraag en zorgen dat er een plan komt dat naadloos aansluit bij de wensen en eisen van de aanbestedende dienst.

Hulp nodig bij het voorbereiden op een aanbesteding?

Bij aanbestedingen komen veel wensen, eisen en formulieren kijken. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn voordat je een plan gaat schrijven. Wat wordt er precies gevraagd, welke ervaringen van de opdrachtgever spelen mee en wat vinden ze van jullie? Met goed vooronderzoek heb je een duidelijk beeld van wat de aanbestedende dienst zoekt. Voldoe je niet aan die wensen? Bespaar je dan de moeite, óf ga op zoek naar een partij om de krachten mee te bundelen en als combinatie in te schrijven.

Hoeveel tijd kost het om in te schrijven op een aanbesteding?

De tijd die je bezig bent met een inschrijving verschilt per aanbesteding. Soms mag een plan van aanpak 3 en soms 30 A4 zijn. Ook de complexiteit verschilt per opdracht. Afhankelijk van de opdracht, de planning van de aanbestedende dienst en jullie eerdere ervaring neemt een inschrijving gemiddeld drie tot zes weken in beslag. Om te voorkomen dat al het werk op het laatste moment moet gebeuren is het verstandig om op tijd hulp in te schakelen.

Wat is mijn winkans bij een aanbesteding?

De kans om een aanbesteding te winnen is van meerdere factoren afhankelijk. Welke relevante ervaring hebben jullie, voldoen jullie aan alle criteria en kent de aanbestedende dienst jullie al? Met een goed plan en een marktconforme prijs zou je een serieuze kans moeten maken.

Wat moet ik doen als ik een aanbesteding heb verloren?

Een aanbesteding verloren? Kijk dan eerst goed of je je in de beoordeling kunt vinden. Soms wordt er beoordeeld op criteria die niet vooraf bekend zijn gemaakt, of weet je dat de winnaar niet aan de eisen kan voldoen. In dat geval kun je je bezwaar bekend maken met een brief. Corus helpt graag met het opstellen van die brief. Kun je je wél in de beoordeling vinden? Vraag dan wel een gesprek aan met de opdrachtgever; de opdrachtgever is hiertoe verplicht en dit helpt jullie om leerpunten te trekken en een volgende aanbesteding te winnen.