Doorgaan naar content
Corus Advies

Veelbelovend platform Altura: alle aanbestedingsdata op één plek!

TenderNed, Negometrix, Commercehub… Wie op zoek is naar een geschikte aanbesteding kan behoorlijk wat tijd kwijt zijn bij het doorspitten van de diverse websites. En als je als nieuwkomer om de hoek komt kijken, kan dat best ontmoedigend zijn. Bij Corus vinden we het belangrijk dat iedereen die een kans maakt op een aanbesteding moet kunnen inschrijven, en dat willen we zo gemakkelijk mogelijk maken.  

Het afgelopen jaar zijn we daarom een partnerschap aangegaan met Altura. Altura is een snelgroeiend platform waar alle informatie van alle aanbestedingsbronnen op één plek is samengebracht. Dat brengt veel voordelen met zich mee. Dankzij een gedetailleerd filtersysteem zoek je in het systeem snel welke aanbestedingen interessant zijn voor jouw organisatie. Van locatie en branche tot opdrachtwaarde; je slaat je zoekfilters op, en krijgt daarna updates bij iedere aanbesteding die aansluit bij jouw zoekprofiel. Daarnaast heb je inzicht in de vervaldata van contracten en weet je dus precies wanneer je een nieuwe uitvraag kunt verwachten.   

Inzicht in de data van andere inschrijvers

Vooropstaat is dat in Altura heel veel data beschikbaar is die je kunt gebruiken om tot een betere en meer strategische inschrijving te komen. Misschien wel één van de meest interessante inzichten is dat je overzicht hebt op de feedback die jouw organisatie door de jaren heen heeft ontvangen van aanbestedende partijen. Op welke punten scoren jullie systematisch lager en op welke juist hoger? Maar ook; hoe presteerden concurrenten? Hele waardevolle informatie om je strategie te bepalen en in te zien waar jullie verschil kunnen maken om vervolgens het plan aan te scherpen en de win-kans te vergroten.   

Altura biedt waardevolle informatie om je strategie te bepalen en in te zien waar jullie verschil kunnen maken

Alle informatie over de aanbesteding in één overzicht

Heb je een interessante aanbesteding gevonden? Dan zie je op één overzichtelijke pagina alle informatie over de aanbesteding staan; de algemene opdrachtbeschrijving, de voorwaarden voor deelneming, de planning, de gunningscriteria en de downloadlinks naar alle documenten en formulieren. Zo ben je er zeker van dat je nooit een nieuwe aanbesteding mist of belangrijke informatie over het hoofd ziet.

Onstaan aanbestedingsplatform Altura

Altura is opgericht door drie softwareontwikkelaars. Zij werken constant aan nieuwe mogelijkheden binnen het platform en onderzoeken waar jij als inschrijver tegenaan loopt en wat beter kan. Samen met de inhoudelijke kennis van Corus over aanbestedingstrajecten is de gebruiker zeker van een platform dat aansluit op de behoefte van de inschrijver. Na de nieuwe update in april heeft Altura er nog een aantal fantastische features bijgekregen waar je als inschrijver echt mee geholpen bent.

Meer weten? Probeer gratis!

Ben je benieuwd naar Altura en wat het voor jou kan betekenen? Het platform is 14 dagen kosteloos te gebruiken. Kijk voor meer info op www.altura.io  

Lees ook

Maatschappelijk aanbesteden: inwoners aan het roer

Johan Stolk

Tegenwoordig nemen gemeenten de inwoners serieuzer: met maatschappelijk aanbesteden en right-to-challenge kunnen zij zelf beschikking krijgen over een budget om overheidstaken uit te voeren. Maar hoe pakt dit uit in de praktijk?

Maatschappelijk aanbesteden: inwoners aan het roer.