Doorgaan naar content
Corus Advies

Onze laatste
inzichten

Als brug tussen inkoper en inschrijver houden we alles goed in de gaten. Maatschappelijk betrokken, juridisch onderlegd en op de hoogte van de aanbestedingswereld; lees hier onze laatste inzichten.

Werken vanuit 4 verschillende landen. Hoe doen we het?

Froukje de Lange

Volledig online werken vanuit vier verschillende landen? We nemen je mee in hoe wij daar een succes van maken.

Froukje de Lange.

Inkopers: wat is er aan de hand met het aantal A4?

Johan Stolk

We konden er de afgelopen maand niet omheen. Er is een vreemde trend om steeds meer A4 uit te vragen. Een greep uit de stukken die er de afgelopen weken uitsprongen:

“Wij hebben besloten te gunnen aan de partij die onze voorkeur al had”

Johan Stolk

Van de week sprak ik een bestuurlijk ambtenaar. Deze maand was hij bezig geweest met een aanbesteding, maar die was naar eigen zeggen puur voor de vorm. Want hij wist nu al wie hij ging kiezen...

Waarom elke schrijver moet solliciteren op onze vacature!

Froukje de Lange

Als ik aan iemand vertel dat ik plannen schrijf voor aanbestedingen dan zie ik niet vaak enthousiaste reacties. Want aanbestedingen zijn toch saai, weinig inspirerend en politiek? Ik neem je mee in mijn ervaring, want ook ik begon 3,5 jaar geleden sceptisch..

Froukje de Lange.

Research naar de aanbestedende dienst; ontketen je innerlijke detective

Anna Lillioja

Als je doorgrondt wat de opdrachtgever wil, schrijf je een beter plan en vergroot je je kans op winst. Maar welke informatie is belangrijk, en hoe vind je die het beste? Wij geven drie tips.

Anna Lillioja.

Geen tijd verliezen in aanbestedingen? 5 snelle tips

Johan Stolk

Kun jij ook altijd wel een reden te bedenken om het werken aan een aanbesteding een dag vooruit te schuiven? Onduidelijke geschiktheidseisen bijvoorbeeld of de aankondiging van een nieuwe Nota van Inlichtingen? Voor je het weet begint de tijd te dringen, en komt de uiterste indiendatum dichterbij.

Meervoudig onderhandse aanbesteding
.

De laagste kwaliteit voor de hoogste prijs

Johan Stolk

Torenhoge energieprijzen en schokkende inflatie; we zitten in een tijd waarin we ieder dubbeltje moeten omdraaien. Maar dachten we het moeilijk te hebben, blijkt alles opgepot. Dat is de denkfout: potjes zijn geen oplossing. Potjes zijn datgene wat je nodig hebt zodra je een oplossing hebt bedacht.

8 open deuren om de volgende aanbesteding wél te winnen

Johan Stolk

Inschrijven is een hoop gedoe en de kans op winst is onzeker. Wij presenteren daarom 8 open deuren die zó vanzelfsprekend zijn dat veel inschrijvers ze vergeten in te trappen.