Doorgaan naar content
Deze website gebruikt cookies om analytische data te verzamelen en onze dienstverlening te verbeteren. Meer informatie
Corus Advies

Onze laatste
inzichten

Als brug tussen inkoper en inschrijver houden we alles goed in de gaten. Maatschappelijk betrokken, juridisch onderlegd en op de hoogte van de aanbestedingswereld; lees hier onze laatste inzichten.

Research naar de aanbestedende dienst; ontketen je innerlijke detective

Anna Lillioja

Als je doorgrondt wat de opdrachtgever wil, schrijf je een beter plan en vergroot je je kans op winst. Maar welke informatie is belangrijk, en hoe vind je die het beste? Wij geven drie tips.

Anna Lillioja.

Geen tijd verliezen in aanbestedingen? 5 snelle tips

Johan Stolk

Kun jij ook altijd wel een reden te bedenken om het werken aan een aanbesteding een dag vooruit te schuiven? Onduidelijke geschiktheidseisen bijvoorbeeld of de aankondiging van een nieuwe Nota van Inlichtingen? Voor je het weet begint de tijd te dringen, en komt de uiterste indiendatum dichterbij.

De laagste kwaliteit voor de hoogste prijs

Johan Stolk

Torenhoge energieprijzen en schokkende inflatie; we zitten in een tijd waarin we ieder dubbeltje moeten omdraaien. Maar dachten we het moeilijk te hebben, blijkt alles opgepot. Dat is de denkfout: potjes zijn geen oplossing. Potjes zijn datgene wat je nodig hebt zodra je een oplossing hebt bedacht.

Aanbesteding schrijven? 8 open deuren om de volgende aanbesteding wél te winnen

Johan Stolk

Inschrijven is een hoop gedoe en de kans op winst is onzeker. Wij presenteren daarom 8 open deuren die zó vanzelfsprekend zijn dat veel inschrijvers ze vergeten in te trappen.

Veelbelovend platform Altura: alle aanbestedingsdata op één plek!

Froukje de Lange

TenderNed, Negometrix, Commercehub… Wie op zoek is naar een geschikte aanbesteding kan behoorlijk wat tijd kwijt zijn bij het doorspitten van de diverse websites. Altura verzamelt alles op één plek, inclusief strategische inzichten over jezelf en concurrenten.

Froukje de Lange.

Liegen in aanbestedingen: wel of geen goed idee?

Johan Stolk

Prijzen, producten en planningen zijn afhankelijk van heel veel factoren. Dat betekent dat je niet gehouden kunt worden aan álles wat je belooft in je inschrijving. Hoe ver kun je daarin gaan? Ga je liegen om te winnen?

Ombudsman Aanbesteding: OMA weet raad

Johan Stolk

Aanbestedingen zijn een ongelijk machtsspel, met de inkoper als spelmaker, jury én scheidsrechter. Inschrijvers betalen veel geld om mee te doen, weten niet wat hun winkans is en kunnen door een kleine procedurele fout al terzijde worden gelegd...

Beoordelings-commissies: to hell with consensus!

Johan Stolk

Beoordelaars kiezen steeds vaker voor de consensus-methode. Consensus staat voor verbinding, eensgezindheid en gladstrijken van verschillen. Maar werkt dat ook zo in de praktijk?