Bel ons voor vrijblijvend advies 010 307 6344

Schrijfmijn plan

Inschrijven op een aanbesteding is een tijdrovende klus. Niet elke organisatie heeft daar de tijd en ruimte voor.

Vraag direct advies Bel 010 307 6344

Vertrouw op een geolied team

Misschien ontbreekt het aan expertise om een goede offerte te schrijven, terwijl je organisatie wel de juiste kennis en expertise heeft om de opdracht goed uit te voeren. Corus hanteert een werkwijze waarbij we ervanuit gaan dat jullie de expert in het vakgebied zijn en ons van belangrijke informatie voorzien. En onze specialiteit is dan weer dat wij jullie kwaliteiten (en blinde vlekken) slim weten te vertalen in een ijzersterke aanbieding.  

In Rotterdam en Groningen werken we met een geolied team dagelijks aan de beste inschrijvingen. We hebben de procedurele kennis in huis en werken met doorgewinterde en analytische (schrijf)talenten. Van openbare Europese aanbestedingen en meervoudig onderhandse procedures tot marktconsultaties en een Request for Proposal (RFP): met onze hulp bij aanbestedingen maak je hoe dan ook een goede indruk.

Onze werkwijze

  1. Projectstart / Strategische sessie: Tijdens de projectstart nemen we de belangrijkste aandachtspunten uit de leidraad en de gunningscriteria door. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? En waar ligt jullie onderscheidend vermogen? Samen bepalen we de winnende strategie.

  2. Schrijven 0.5 versie: Met de verkregen informatie uit de sessie gaan wij aan de slag met de 0.5 versie. We zetten de structuur op met daarbij per onderdeel een eerste schets/opzet van de tekst en aanvullende vragen. We vragen van de klant om deze tekst door te nemen, aanpassingen door te voeren en de gestelde vragen te beantwoorden.

  3. Optimalisatiesessie: in een aanvullende sessies (online) gaan we met elkaar aan het werk om meer diepgang te vinden in de aanbieding, we verfijnen planningen, procedures en geschreven werkwijzen.

  4. Schrijven 0.8 en 0.9 versie: Zodra we de basis goed hebben staan focussen we op het onderscheidend vermogen. Waarom zijn juist jullie nou zo geschikt voor deze opdracht? Welke meerwaarde hebben jullie te bieden? Corus voert verdere aanvullingen en wijzigingen door, en vraagt waar nodig de klant om verdere input.

  5. Eindredactie: We zetten de puntjes op de i en zorgen ervoor dat de tekst grammaticaal klopt en prettig leest. Zo komen we tot de definitieve tekst.
Schakel Corus in

Overtuigende vormgeving

Frisse kleuren en een strakke lay-out: een goed design heeft overtuigingskracht. Onze vormgevers tillen de geschreven teksten optioneel naar een hoger niveau door deze te voorzien van een overtuigende vormgeving. Zij zorgen ervoor dat je inschrijving opvalt en een blijvende indruk achterlaat bij de beoordelaars. Want er mag geen kans bestaan dat je de opdracht verliest of de klant kwijtraakt.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Vul het onderstaande contactformulier in of bel met 010 307 6344.

Direct contact opnemen Bel 010 307 6344

Hulp bij aanbestedingen nodig? Bekijk onze andere diensten