Doorgaan naar content
Corus Advies

Schrijf
mijn plan

Inschrijven op een aanbesteding is een tijdrovende klus. Niet elke organisatie heeft daar de tijd en ruimte voor.

Vraag direct advies

Vertrouw op een geolied team

Misschien ontbreekt het aan expertise om een goede offerte te schrijven, terwijl je organisatie wel de juiste kennis en expertise heeft om de opdracht goed uit te voeren. Corus hanteert een werkwijze waarbij we ervanuit gaan dat jullie de expert in het vakgebied zijn en ons van belangrijke informatie voorzien. En onze specialiteit is dan weer dat wij jullie kwaliteiten (en blinde vlekken) slim weten te vertalen in een ijzersterke aanbieding.  

Zonder jullie inzet durf ik niet te zeggen dat we het project ook gewonnen hadden. Echt een meerwaarde om met jullie te werken!
Interior Works

In Rotterdam en Groningen werken we met een geolied team dagelijks aan de beste inschrijvingen. Implementatieplannen, duurzaamheidsplannen en een plan voor social return. We hebben de procedurele kennis in huis en werken met doorgewinterde en analytische (schrijf)talenten. Van openbare Europese aanbestedingen en meervoudig onderhandse procedures tot marktconsultaties en een Request for Proposal (RFP): met onze hulp bij aanbestedingen maak je hoe dan ook een goede indruk.

Onze werkwijze

  1. Projectstart / Strategische sessie: Tijdens de projectstart nemen we de belangrijkste aandachtspunten uit de leidraad en de gunningscriteria door. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? En waar ligt jullie onderscheidend vermogen? Samen bepalen we de winnende strategie.

  2. Schrijven 0.5 versie: Met de verkregen informatie uit de sessie gaan wij aan de slag met de 0.5 versie. We zetten de structuur op met daarbij per onderdeel een eerste schets/opzet van de tekst en aanvullende vragen. We vragen van de klant om deze tekst door te nemen, aanpassingen door te voeren en de gestelde vragen te beantwoorden.

  3. Optimalisatiesessie: in een aanvullende sessies (online) gaan we met elkaar aan het werk om meer diepgang te vinden in de aanbieding, we verfijnen planningen, procedures en geschreven werkwijzen.

  4. Schrijven 0.8 en 0.9 versie: Zodra we de basis goed hebben staan focussen we op het onderscheidend vermogen. Waarom zijn juist jullie nou zo geschikt voor deze opdracht? Welke meerwaarde hebben jullie te bieden? Corus voert verdere aanvullingen en wijzigingen door, en vraagt waar nodig de klant om verdere input.

  5. Eindredactie: We zetten de puntjes op de i en zorgen ervoor dat de tekst grammaticaal klopt en prettig leest. Zo komen we tot de definitieve tekst.

Overtuigende vormgeving

Onze vormgevers tillen de geschreven teksten optioneel naar een hoger niveau door deze te voorzien van een overtuigende vormgeving. Zij zorgen ervoor dat je inschrijving opvalt en een blijvende indruk achterlaat bij de beoordelaars. Want er mag geen kans bestaan dat je de opdracht verliest of de klant kwijtraakt

Ben je nog niet zeker of het schrijven van een plan iets voor jou is? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.

Of neem direct contact op