Doorgaan naar content
Corus Advies

Tekstschrijvers
voor aanbestedingen

In aanbestedingen heb je niks anders dan tekst om een goede eerste indruk te maken. Goede planschrijvers begrijpen de kunst van overtuigende en heldere aanbestedingsteksten.

Gelijk één van onze planschrijvers spreken?

Tekstschrijvers: onmisbaar in het winnen van aanbestedingen

In aanbestedingen heb je niks anders dan tekst om een goede eerste indruk te maken. Om beoordelaars te overtuigen van jouw kwaliteiten, moet je tekst dus wel heel erg goed zijn. En dat gaat om meer dan mooie zinnen. Het gaat om een zorgvuldige structuur, goede en degelijke onderbouwing en subtiele overtuigingstechnieken. Goede planschrijvers begrijpen de kunst van een overtuigende en heldere aanbestedingstekst. Bij Corus helpen we dagelijks organisaties met teksten die informeren, inspireren en overtuigen.

quick scan.
Het gaat om het doorgronden van de situatie, het opstellen van een strategie en het continu doorzagen totdat de inhoud helemaal is dichtgetimmerd

De kracht van een planschrijvers

Het schrijven van een aanbestedingstekst is anders dan het schrijven van een tekst voor een website, brochure of beleidsplan. Want het plan dat je schrijft moet de beoordelaar ervan overtuigen dat jullie de beste partij zijn om de opdracht uit te voeren. Dus je moet aansluiten bij de doelstellingen van de aanbestedende dienst, verwachtingen overtreffen en je onderscheiden van de plannen van de concurrenten.

Dat vraagt om schrijvers die meer kunnen dan copywriting. Het gaat om het doorgronden van de situatie, het opstellen van een strategie en het continu doorzagen totdat de inhoud helemaal is dichtgetimmerd. Van technische details, financiële processen of duurzaamheidsmaatregelen; een goede planschrijver is niet bang om zich vast te bijten in wat-ie niet snapt, en het te vertalen naar een concrete en realistische tekst.

Aanbestedingen winnen met onze hulp

Wil je de volgende aanbesteding winnen? Dat vraagt om meer dan een mooie tekst. Met onze experts en een heldere visie halen we samen de aanbesteding binnen. Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Maak hieronder een keuze uit één van onze diensten.

Waarom tekstschrijvers inhuren bij aanbestedingen?

Het inhuren van tekstschrijvers geeft je een flinke voorsprong bij aanbestedingen.

  • Allereerst in schrijfkwaliteit. Omdat we zijn gespecialiseerd in aanbestedingen en hebben gewerkt met uiteenlopende bedrijven en sectoren, weten we precies wat werkt en wat niet. Wat wil een aanbestedende dienst horen, welke structuur werkt en hoe krijg je dat plan nou naar het ‘uitstekende’ niveau?

  • Ten tweede in inhoud. Als buitenstaander stellen wij de vragen die een aanbestedende dienst ook zal hebben. Want wat voor jullie als organisatie logisch klinkt, klinkt dat vaak voor lezers niet. Door alsmaar te blijven vragen halen we blinde vlekken naar boven. En nog mooier: met die kritische houding vertalen we blinde vlekken naar concrete meerwaarde in de aanbesteding en komen we tot de onderscheidende kracht van jullie inschrijving.

  • Ten derde in overzicht. Want het schrijfproces kan erg tijdrovend en complex zijn. Waar begin je? Wie betrek je? En wanneer moet de eerste versie af zijn? Met een extern schrijfbureau bouw je structuur in; bij Corus denken we mee, stellen we de planning op en zorgen we dat er aan het einde van de rit een kant-en-klaar-pakket ligt.

Onze tekstschrijvers staan klaar om jouw visie, missie en waarden te vertalen naar een tekst die ook de maatschappelijke relevantie van jouw project benadrukt.

Een Overtuigende Tekst voor Duurzame Impact

Bij Corus Advies geloven we dat aanbestedingen meer zijn dan alleen een zakelijke transactie; het zijn kansen om een duurzame impact te maken. Een heldere en overtuigende tekst is de sleutel tot het grijpen van deze kansen. Onze tekstschrijvers staan klaar om jouw visie, missie en waarden te vertalen naar een tekst die niet alleen de aanbestedende partij aanspreekt, maar ook de maatschappelijke relevantie van jouw project benadrukt.

Dus, als je op zoek bent naar tekstschrijvers die meer doen dan alleen woorden op papier zetten, als je een tekst wilt die resoneert en impact maakt, dan zijn wij er voor jou. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen een blijvende indruk achter te laten in de wereld van aanbestedingen.