Doorgaan naar content
Statamic Peak

EMVI
Verplicht

EMVI verplicht stelt bedrijven voor nieuwe uitdagingen, maar biedt ook kansen om zich te onderscheiden van de concurrentie door niet alleen op prijs, maar ook op kwaliteit te concurreren.

Hulp nodig bij het inschrijven?

EMVI Verplicht

In de wereld van aanbestedingen is de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) een cruciale factor geworden. Steeds meer opdrachtgevers eisen dat inschrijvingen niet alleen scherp geprijsd zijn, maar ook kwalitatief uitblinken. Voor tenderbureaus betekent dit dat EMVI verplicht steeds meer een norm dan een uitzondering wordt. Maar wat betekent EMVI precies en hoe kan een tenderbureau hierin ondersteunen?

Wat is EMVI?

EMVI staat voor Economisch Meest Voordelige Inschrijving. Dit houdt in dat aanbestedingen worden beoordeeld op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Bij EMVI gaat het niet alleen om de laagste prijs, maar ook om factoren zoals duurzaamheid, innovatie, en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze methode zorgt ervoor dat de beste totaaloplossing wordt gekozen, in plaats van simpelweg de goedkoopste. Dit bevordert innovatie en duurzaamheid binnen de sector.

Aanbestedingen winnen met onze hulp

Wil je de volgende aanbesteding winnen? Dat vraagt om meer dan een mooie tekst. Met onze experts en een heldere visie halen we samen de aanbesteding binnen. Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Maak hieronder een keuze uit één van onze diensten.

Resultaten van EMVI verplicht

Het toepassen van EMVI in aanbestedingen heeft aantoonbaar positieve resultaten opgeleverd. Onderstaand 4 voorbeelden van hoe EMVI bijdraagt aan betere projecten en tevreden opdrachtgevers.

1. Hogere kwaliteit van projecten

Een van de meest opvallende resultaten van EMVI is de verhoogde kwaliteit van projecten. Zo heeft de gemeente Rotterdam in haar aanbestedingsprocedure voor de bouw van een nieuw brugdeel expliciet gekozen voor EMVI. Door naast de prijs ook te kijken naar duurzaamheid en innovatie, is een brug ontstaan die niet alleen langer meegaat, maar ook minder onderhoud vereist. Dit leidt tot lagere kosten op de lange termijn en een duurzamere infrastructuur.

2. Stimulering van Innovatie

EMVI stimuleert bedrijven om met innovatieve oplossingen te komen. Een goed voorbeeld is de aanbesteding van de aanleg van een nieuwe snelweg door Rijkswaterstaat. Het winnende bedrijf presenteerde een innovatief plan om geluidsoverlast te verminderen door gebruik te maken van geluiddempende materialen en slimme technologieën voor verkeersmanagement. Deze innovatieve aanpak resulteerde niet alleen in tevreden omwonenden, maar ook in een prestigieuze prijs voor het bouwbedrijf. (Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Plannen van aanpak.
EMVI verplicht stelt bedrijven voor nieuwe uitdagingen, maar biedt ook kansen om zich te onderscheiden van de concurrentie

3. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een belangrijk aspect van EMVI. Bij de aanbesteding van de renovatie van een groot overheidsgebouw werd gekozen voor een inschrijving die niet alleen de beste prijs-kwaliteitverhouding bood, maar ook aantoonbaar werkgelegenheid creëerde voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit project leidde tot een succesvol gerenoveerd gebouw en positieve sociale impact in de gemeenschap.

4. Duurzaamheid en Milieu

Duurzaamheid is een kernwaarde binnen EMVI. Bij de aanbesteding van de bouw van een nieuw kantoorcomplex heeft de winnende inschrijving een energie-neutraal ontwerp gepresenteerd, waarbij gebruik werd gemaakt van hernieuwbare energiebronnen en milieuvriendelijke bouwmaterialen. Dit resulteerde niet alleen in lagere operationele kosten, maar ook in een kleinere ecologische voetafdruk.

De rol van Corus bij EMVI Verplicht

Bij Corus helpen we elke dag klanten bij het opstellen van een sterk EMVI plan. We weten als geen ander het spel van aanbestedingen te spelen. We weten precies welke documenten er nodig zijn, welke vinkjes je moet aankruisen en hoe je met een dichtgetimmerde inschrijving de aanbesteding wint. Met kritische vragen en een scherpe pen komen we in iedere branche tot een plan waarmee je de tender binnenhaalt.

Onze hulp inschakelen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.