Bel ons voor gratis advies 010 307 6344

Gezocht: leverancier security body scan apparatuur

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Security body scan apparatuur
Publicatiedatum: 3 december 2021
Sluitingsdatum: 14 januari 2022 9:59

In verband met de uitvoering van het drugsbeleid van de Nederlandse regering houdt de Douane Nederland intensieve controles op zogenaamde Risicovluchten: de 100%-controles. Risicovluchten zijn vluchten waarvan is gebleken dat via die vluchten er bovenmatig veel drugs gesmokkeld wordt. Dit houdt in dat de Douane voor Risicovluchten onder meer de volgende middelen inzet om passagiers te controleren:
§ controle met behulp van drugshonden;
§ interview;
§ kledingvisitatie;
§ x-ray-controle van (hand)bagage;
§ fysieke controle van (hand)bagage.

Op het gebied van kledingvisitatie is de Douane voornemens om het controleproces van binnenkomende passagiers uit risicolanden (landen waar Risicovluchten vandaan vertrekken) verder te optimaliseren met de inzet van de meest efficiënte security body scan apparatuur uit de markt. Deze apparatuur zal worden toegevoegd en geïntegreerd in het algehele controleproces op ten minste de luchthaven Schiphol. Het gaat hierbij om het detecteren van objecten die door passagiers worden meegedragen buiten het lichaam. De aan te schaffen apparatuur dient geen enkel risico te vormen voor de gezondheid. De Douane ziet apparatuur met hogere straling wel als een risico (bijvoorbeeld x-ray technologie). Apparatuur met hogere straling is dan ook uitgesloten als mogelijk product voor deze Opdracht.

Het doel van de Opdracht is de aanschaf van vier (4) opstellingen van security body scan apparatuur met daarnaast de optie voor de aanschaf van maximaal twee (2) additionele opstellingen), welke zullen worden ingezet door de Douane op binnenkomende Risicovluchten op Nederlandse luchthavens. De apparatuur dient zich te richten op het controleren van passagiers op het bezit van drugs op het lichaam en dient bij te dragen aan de efficiëntie van het controleproces van de Douane.

Het maximale budget voor de initiële Opdracht van vier (4) opstellingen) is vastgesteld op € 800.000,- exclusief BTW.

Het doel van de aanbesteding is het sluiten van één (1) leveringsovereenkomst met één (1) leverancier voor de levering van security body scan apparatuur met een initiële looptijd van zes (6) jaar en twee (2) verlengingsopties van ieder twee (2) jaren. Daarbij wordt per levering van apparatuur één (1) onderhoudsovereenkomst gesloten met dezelfde leverancier voor het onderhoud van en reparaties aan de geleverde apparatuur. De looptijd van de onderhoudsovereenkomst is ten minste zeven (7) en maximaal tien (10) jaren (gebaseerd op de aangeboden economische levensduur van de inschrijver). De intentie is om de eerste Overeenkomsten op 1 juni 2022 van kracht te laten worden.

Is dit een klus voor u? Dan helpen wij u graag deze opdracht binnen te halen! Bekijk de totale aanbesteding op TenderNed of ga met ons in gesprek om deze opdracht binnen te halen.

Interessante aanbestedingen

De overheid is continu op zoek naar partners om Nederland nog schoner, veiliger en innovatiever te maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste opdrachten uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons winnende team.  

Eva Hamming

Stille kracht. Laat echter in alles merken dat ze er is. Is gezegend met de gave om structuur aan te brengen en brengt hiermee projecten tot leven.

Meer weten? 06 15 42 76 78 eva@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: leverancier school- en kantoormeubilair

School- en Kantoormeubilair

Lees meer
Sluit: 16 januari 2023 Meubelen