Bel ons voor gratis advies 010 307 6344

Gezocht: duurzame architecten

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Ontwerpen van een nieuw zwembad
Publicatiedatum: 5 juni 2021
Sluitingsdatum: 5 juli 2021 10:00

Het huidig zwembad ‘De Wisselslag’ is sterk gedateerd en aan vervanging toe. Om te bepalen ‘hoe verder’ is onderzoek gedaan naar het vernieuwen van het zwembad ‘De Wisselslag’ door vervangende nieuwbouw. Ten aanzien van de locatie is besloten om het nieuwe zwembad op de huidige locatie te ontwikkelen.

Het nieuwe zwembad van Venlo is een maatschappelijke voorziening en faciliteert in de sportieve zwemactiviteiten van verenigingen, doelgroepen en recreanten. Het nieuwe zwembad sluit daarmee volledig aan bij de onlangs vastgestelde Venlo.fit sport- en accommodatievisie 2030 waarin gezondheid en vitaliteit door bewegen centraal staat. Het zwembad zal op zijn minst plek dienen te bieden voor de voortzetting van de huidige activiteiten van de drie belangrijkste gebruikersgroepen:
1. de zwemverenigingen;
2. de doelgroepen, en
3. het leszwemmen.

Een belangrijke landelijke trend is tevens het individueel en tijdonafhankelijk sportief bewegen, zoals joggen, of het fitnessen in de sportschool. Het nieuwe zwembad zal voldoende plaats dienen te bieden voor deze steeds groter wordende groep individuele sporters.

De focus op beweging en vitaliteit kenmerkt het profiel van het nieuwe zwembad. Het zwembad zal op basis van de bovenstaande ambitie dus meer activiteiten moeten faciliteren in de nieuwe voorziening dan de bestaande Wisselslag om passend invulling te geven voor de inwoners van de gemeente Venlo.

De opdracht omvat het integraal bouwkundig en constructief ontwerpen van het nieuwe zwembad van Venlo. In het zwemcomplex zijn indicatief de volgende onderdelen opgenomen:
- Wedstrijdbad met een afmeting van 25 x 15,4 meter, voorzien van beweegbare bodem(s);
- Multifunctioneelbad met een afmeting van 25 x 10,4 meter;
- Therapiebad met een afmeting van 12,5 x 10 meter;
- Horecavoorziening, en
- Alle nevenfuncties zoals kleedvoorziening, facilitaire ruimen, bergingen, techniek (inpandig)

De gemeente Venlo hecht grote waarde aan duurzaamheid en circulariteit. Deze dagelijkse thema’s zijn een onlosmakelijk uitgangspunt bij de realisatie van het nieuwe zwembad.

Voorzien is dat de overeenkomst na voltooiing van de gunningsfase in het najaar 2021 in werking treedt.

Is dit een klus voor u? Dan helpen wij u graag deze opdracht binnen te halen! Bekijk de totale aanbesteding op TenderNed of ga met ons in gesprek om deze opdracht binnen te halen.

Interessante aanbestedingen

De overheid is continu op zoek naar partners om Nederland nog schoner, veiliger en innovatiever te maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste opdrachten uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons winnende team.  

Eva Hamming

Stille kracht. Laat echter in alles merken dat ze er is. Is gezegend met de gave om structuur aan te brengen en brengt hiermee projecten tot leven.

Meer weten? 06 15 42 76 78 eva@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: leverancier school- en kantoormeubilair

School- en Kantoormeubilair

Lees meer
Sluit: 16 januari 2023 Meubelen