Bel ons voor vrijblijvend advies 010 307 6344

Gezocht: adviseurs voor ondersteuning scholen

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Adviseurs voor het uitvoeren van het programma GWGB en het project GWGB+
Publicatiedatum: 8 oktober 2021
Sluitingsdatum: 29 november 2021 10:00

De PO-Raad voert voor het ministerie OCW (hierna OCW) het programma Goed worden en goed blijven (hierna GWGB) uit. Het programma ondersteunt enerzijds scholen in het Primair onderwijs die van de inspectie de beoordeling ‘onvoldoende’ of ‘zeer zwak’ hebben gekregen en anderzijds schoolbesturen die van de inspectie een herstelopdracht hebben gekregen, omdat zij onvoldoende scoorden op een of meer kwaliteitsstandaarden. Recent is het programma uitgebreid met de ondersteuning van scholen die problemen hebben met de uitvoering van het Nationaal Programma Onderwijs.

Het ministerie van OCW heeft de PO-Raad gevraagd om naast de bestaande activiteiten het aanbod te verbreden naar scholen die mogelijke kwaliteitsrisico’s hebben en daarmee een vergroot risico lopen om onvoldoende of zeer zwak te worden beoordeeld door de Inspectie van het onderwijs. Dit project heeft de naam Goed Worden en Goed Blijven + (hierna GWGB+) gekregen. Beide worden gefinancierd met subsidiemiddelen van OCW.

Voor de uitvoering van zowel het programma als het project maakt de PO-Raad gebruik van een Adviseurpool. Afhankelijk van, de problematiek, de school en de fase van de ondersteuning zet de PORaad Adviseurs uit deze pool in. Deze Adviseurs worden in de rol van analist, vliegenier of school- of bestuursondersteuner ingezet.

De PO-Raad wil een Adviseurpool met maximaal 100 Adviseurs samenstellen. Zij gaat een overeenkomst aan met een ‘ondernemer’. Dit kan een zelfstandig adviseur, eenmanszaak, een BV enz. zijn. Deze ondernemer biedt één of meer Adviseurs aan: zichzelf en/of zijn medewerker(s). Per ondernemer worden maximaal 5 Adviseurs toegelaten tot de Adviseurpool. Een ondernemer mag dan ook met maximaal 5 Adviseurs inschrijven op deze Aanbesteding.

De Raamovereenkomst wordt gesloten voor het lopende schooljaar 2021/2022 van 1 februari 2022 tot en met 31 augustus 2022 met de mogelijkheid om per jaar te verlengen voor de daarop volgende vier schooljaren: 2022/2023, 2023/2024, 2024/2025, 2025/2026. Dus 1 jaar vast en 4 opties tot verlenging van 1 jaar.

De waarde van de Nadere Opdrachten die onder de af te sluiten Raamovereenkomsten worden verstrekt bedraagt voor het eerste jaar in totaal circa € 3 miljoen (GWGB) en € 2,5 miljoen (GWGB+). De waarde voor de opvolgende jaren is naar verwachting hetzelfde bedrag. In totaal bedraagt het geraamde bedrag voor de Opdracht, inclusief de verlengingen € 27,5 miljoen euro. Er kan evenwel onder de Raamovereenkomst tot 150% van het totaal geraamde bedrag worden afgenomen.

Is dit een klus voor u? Dan helpen wij u graag deze opdracht binnen te halen! Bekijk de totale aanbesteding op TenderNed of ga met ons in gesprek om deze opdracht binnen te halen.

Interessante aanbestedingen

De overheid is continu op zoek naar partners om Nederland nog schoner, veiliger en innovatiever te maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste opdrachten uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons winnende team.   

Eva Hamming

Stille kracht. Laat echter in alles merken dat ze er is. Is gezegend met de gave om structuur aan te brengen en brengt hiermee projecten tot leven.

Meer weten? 06 15 42 76 78 eva@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: Inhuur flexibel personeel

Inhuur flexibel personeel voor Scholengroep Trivium

Lees meer
Sluit: 20 maart 2023 Opleidingsdiensten