Doorgaan naar content
Corus Advies

Gezocht: Herinrichting entreegebied Stedelijk Museum Amsterdam

Deze tender is inmiddels verlopen.

Het Stedelijk heeft de wens om de functionaliteit van de Schiphol entree van het Stedelijk Museum Amsterdam (hierna: het Stedelijk) te verbeteren ten behoeve van een betere routing en bezoekerservaring. Zo bieden we nieuwe bezoekers de kans om op een laagdrempelige manier in aanraking te komen met de collectie. Er is een programma opgesteld ‘herinrichting entreegebied’.

Het programma heeft tot doel om de optimale bezoekerservaring van de entree te realiseren binnen gestelde financiële kaders. Dit programma heeft diverse deelprojecten. Deze afzonderlijke projecten hebben invloed op elkaar wat betreft een eenduidige ‘look & feel’ én waar mogelijk worden projecten in samenhang aangepakt en gerealiseerd. Een integrale uitvoering is van groot belang.

Deze herinrichting bestaat uit verschillende deelprojecten die deels al uitgevoerd zijn, worden of nog worden opgestart:

• Project 1: Bouwkundige aanpassingen entreegebied etage -1
• Project 2: Lockers etage -1
• Project 3: Ontwerp etage 0
• Project 4: Uitvoering en realisatie van etage 0
• Project 5: Beeldentuin Project 1, 2 en 3 zijn reeds in uitvoering gegaan.

Deze aanbesteding richt zich op project 4 en 5. Deze twee projecten hebben betrekking op etage 0.

Project 4: Uitvoering en realisatie van etage 0 Op basis van het ontwerp van CLOUD (bijlage H) maakt de Opdrachtnemer van het functionele ontwerp een technisch- en uitvoeringsontwerp die zij vervolgens gaan realiseren.

Project 5: Beeldentuin In het entreegebied komt ook een beeldentuin, waar verschillende kunstwerken te bezichtigen zijn op sokkels.

Ontwerp
Er is een ontwerp opgesteld door het architectenbureau CLOUD. De (rand)voorwaarden van CLOUD voor de interieurontwerper staan in het ontwerp beschreven. CLOUD behoudt net als Het Stedelijk een regierol in het vervolgtraject.

De scope van de opdracht

De Opdracht betreft het technisch ontwerpen en realiseren vóór 15 juli 2024 van hetgeen is opgenomen in het ontwerp van CLOUD (bijlage H), waarbij wordt voldaan aan de look & feel, de tekeningen en de vereisten, op basis van de volgende onderdelen:

- Balie
- Cafe
- Boekwinkel
- Beeldentuin
- Meubilair
- Bewegwijzering

Tevens bevat de scope de dienstverlening van:

- Het afstemmen van werkzaamheden met de gebouwgebonden installateur van de E- en W-installaties en aannemer(s).
- Mock-uppen
- Transport
- Installatie (plug en play)
- Opleveren van een onderhouds-/behandel-/schoonmaakplan

- Projectmanagement
o Aansturing en coördinatie
o Bewaking van de scope
o Planning
▪ Afgestemd met alle stakeholders, waaronder de opdrachtgever en de gebouwgebonden installateur
▪ Inclusief acceptatiemomenten door opdrachtgever
o Bewaking van het budget
o Realisatie duurzaamheid

- Garantie gedurende de eerste twee jaar na oplevering
- Onderhoud en levering van spare-parts om continuïteit te borgen gedurende 10 jaar na oplevering volgens een onderhoudsplan

Op basis van richtprijzen is de financiële omvang circa €1.200.000,- exclusief btw.

Is dit een klus voor jullie? Dan helpen wij graag deze opdracht binnen te halen! Bekijk de totale aanbesteding op TenderNed of ga met ons in gesprek om deze opdracht binnen te halen.

Interessante aanbestedingen

De overheid is continu op zoek naar partners om Nederland nog schoner, veiliger en innovatiever te maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste opdrachten uit. Zit er iets tussen? Neem contact op en ontmoet ons winnende team.