Doorgaan naar content
Corus Advies

Inschrijven
op aanbestedingen

Zijn alle vragen beantwoord, staan alle vinkjes goed en zijn alle benodigde documenten ingediend? Zorg dat je inschrijving door de selectie komt en serieuze kans maakt.

Hulp met indienen? Download:

Zelf inschrijven op aanbestedingen

Je wilt deze aanbesteding winnen. En met een duidelijke missie, een gedreven team en een professionele organisatie hebben jullie alle elementen in huis. Toch is de kans groot dat je iets over het hoofd ziet. Geen paniek: wij kijken graag over je schouder mee. Neem vandaag nog hulp bij aanbestedingen in de arm of bel ons op onderstaand nummer:

Eenvoudig inschrijven op een aanbesteding

Misschien ontbreekt het aan expertise om zelf in te schrijven op een aanbesteding, terwijl je organisatie wel de juiste kennis en expertise heeft om de opdracht goed uit te voeren. Corus hanteert een werkwijze waarbij we ervanuit gaan dat jullie de expert in het vakgebied zijn en ons van belangrijke informatie voorzien. En onze specialiteit is dan weer dat wij jullie kwaliteiten (en blinde vlekken) slim weten te vertalen in een ijzersterke aanbieding.

In Rotterdam en Groningen werken we met een geolied team dagelijks aan de beste inschrijvingen. We hebben de procedurele kennis in huis en werken met doorgewinterde en analytische (schrijf)talenten. Van openbare Europese aanbestedingen en meervoudig onderhandse procedures tot marktconsultaties en een Request for Proposal (RFP): met onze hulp bij aanbestedingen maak je hoe dan ook een goede indruk. Zoals beloofd, bij ons kun je je eenvoudig inschrijven op aanbestedingen.

Onze werkwijze bij inschrijven op een aanbesteding

  1. Projectstart / Strategische sessie: Tijdens de projectstart nemen we de belangrijkste aandachtspunten uit de leidraad en de gunningscriteria door. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? En waar ligt jullie onderscheidend vermogen? Samen bepalen we de winnende strategie.

  2. Schrijven 0.5 versie: Met de verkregen informatie uit de sessie gaan wij aan de slag met de 0.5 versie. We zetten de structuur op met daarbij per onderdeel een eerste schets/opzet van de tekst en aanvullende vragen. We vragen van de klant om deze tekst door te nemen, aanpassingen door te voeren en de gestelde vragen te beantwoorden.

  3. Optimalisatiesessie: in een aanvullende sessies (online) gaan we met elkaar aan het werk om meer diepgang te vinden in de aanbieding, we verfijnen planningen, procedures en geschreven werkwijzen.

  4. Schrijven 0.8 en 0.9 versie: Zodra we de basis goed hebben staan focussen we op het onderscheidend vermogen. Waarom zijn juist jullie nou zo geschikt voor deze opdracht? Welke meerwaarde hebben jullie te bieden? Corus voert verdere aanvullingen en wijzigingen door, en vraagt waar nodig de klant om verdere input.

  5. Eindredactie: We zetten de puntjes op de i en zorgen ervoor dat de tekst grammaticaal klopt en prettig leest. Zo komen we tot de definitieve tekst.

Wil jij hulp bij het inschrijven op aanbesteding of geheel ontzorgd worden?

Weet je niet goed waar je moet beginnen? Of hebben jullie al een plan van aanpak liggen dat vraagt om de blik van een expert voor de aanbesteding ? Wij helpen met het opstellen van een complete inschrijving, of tillen uw plan met enkele reviews naar een hoger niveau. Neem contact met ons op voor hulp bij uw aanvraag.

We vonden jullie bijdrage erg waardevol, en het contact verliep op een hele prettige wijze
- Markenheem

Overtuigende vormgeving

Frisse kleuren en een strakke lay-out: een goed design heeft overtuigingskracht. Onze vormgevers tillen de geschreven teksten optioneel naar een hoger niveau door deze te voorzien van een overtuigende vormgeving. Zij zorgen ervoor dat je inschrijving opvalt en een blijvende indruk achterlaat bij de beoordelaars. Want er mag geen kans bestaan dat je de opdracht verliest of de klant kwijtraakt.