Bel ons voor gratis advies 010 307 6344

Gezocht: ontwikkelaar energieleverend geluidsscherm

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Energieleverend Geluidsscherm
Publicatiedatum: 24 december 2019
Sluitingsdatum: 5 maart 2020 10:00

In 2016 is de gemeente Alkmaar begonnen om aan een innovatieve oplossing te werken voor een breder (veel voorkomend) maatschappelijk probleem: geluidsoverlast bij wegen. Vanuit bestuursniveau heeft men gevraagd aan team Duurzaamheid of het mogelijk is om zowel duurzame energie te produceren alsook geluidsoverlast te reduceren.

Op de locatie (Noord) Schagerweg en Huiswaarderweg te Alkmaar is op korte termijn behoefte aan een geluidsreducerend scherm. Dat is de reden dat de gemeente Alkmaar deze locatie heeft aangewezen om -bij wijze van pilotproject- een innovatieve oplossing te realiseren. Het gaat om ongeveer 2400 meter wegdeel.

Uit een maatregelstudie is geconcludeerd dat een energieleverend geluidsscherm de meest effectieve maatregel is die tegemoet komt aan de doelstellingen van de gemeente. Vanuit deze ambitie is dit innovatieve cross-over project ontstaan en is er een Projectgroep opgericht die onder andere deze aanbesteding in de markt zet. De gemeente wil een modulair scherm ontwikkelen dat voldoende geluid reduceert, duurzame energie produceert en zichzelf op lange termijn deels terugverdient.

Het Energieleverend Geluidsscherm voor de gemeente Alkmaar moet gerealiseerd worden door het selecteren en contracteren van één opdrachtnemer. De Opdrachtnemer zal samen met Opdrachtgever een bouwteam vormen tot aan het Definitief Ontwerp (DO). Het bouwteam heeft als doel om een definitief ontwerp te realiseren. De opdrachtnemer krijgt tevens de gelegenheid het werk te realiseren.

De contractduur is als volgt:
1. Bouwteamfase (max 10 maanden)
2. Realisatiefase (max. 6 maanden)
3. Onderhoudsperiode (15 jaar na oplevering)   

Voert u deze klus graag uit? Dan helpen wij u de opdracht binnen te halen. Bekijk de totale aanbesteding op TenderNed of ga met ons in gesprek om deze opdracht binnen te halen.    

Interessante aanbestedingen

De overheid is continu op zoek naar partners om Nederland nog schoner, veiliger en innovatiever te maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste opdrachten uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons winnende team.

Eva Hamming

Stille kracht. Laat echter in alles merken dat ze er is. Is gezegend met de gave om structuur aan te brengen en brengt hiermee projecten tot leven.

Meer weten? 06 15 42 76 78 eva@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: leverancier school- en kantoormeubilair

School- en Kantoormeubilair

Lees meer
Sluit: 16 januari 2023 Meubelen