Bel ons voor gratis advies 010 307 6344

Gezocht: marktpartijen voor duurzame mondneusmaskers

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Duurzame mondneusmaskers
Publicatiedatum: 8 december 2020
Sluitingsdatum: 16 februari 2021 13:00

Het doel van deze SBIR competitie is het ontwikkelen van meer duurzame alternatieven voor hoogwaardige mondneusmaskers die in Nederland worden geproduceerd. Dit wordt er gevraagd: 

Leveringszekerheid
De Covid-19 crisis heeft de kwetsbaarheid in het aanbod van kwalitatief hoogwaardige PBM’s in Nederland blootgelegd. Leveringszekerheid en voldoende beschikbarheid van PBM’s blijven van belang ook nu er weer voldoende voorraden lijken te zijn. Om de leveringszekerheid te borgen moet de supply chain van de te ontwikkelen innovatieve mondneusmaskers zo min mogelijk afhankelijkheden van het buitenland kennen.

Veiligheid
De innovatieve mondneusmaskers voor de zorg moeten geschikt zijn om de transmissie van virussen en andere micro-organismen tegen te houden en aan (minimaal) dezelfde kwaliteits- en veiligheidseisen t.a.v. bescherming voldoen als de bestaande producten en bestaande wet- en regelgeving. 

Draagcomfort
De innovatie moet leiden tot hetzelfde of verbeterd comfort voor gebruikers als het huidige disposable product. Te denken valt daarbij aan pasvorm en gebruiksgemak. De in te dienen voorstellen moeten een onderbouwing van het draagcomfort bevatten. De innovatieve mondneusmaskers moeten voldoen aan de wensen van doelgroep van zorgprofessionals. Teneinde voldoende rekening te houden met de gebruikersbehoefte moeten de wensen van zorgprofessionals bij het draagcomfort in het voorstel betrokken worden.

Duurzaamheid
RVO is op zoek naar nieuwe methodieken, alternatieve grondstoffen, dienstverleningsconcepten en/of aanpassing in de processen die een aantoonbaar duurzame bijdrage leveren bij de productie en het gebruik van mondneusmaskers. Dat betekent een mondneusmasker met een goede pasvorm en een filterende werking om aerogene transmissie van virusdeeltjes te remmen op basis van een andere barrièrelaag dan meltblown polypropyleen of spunbond/meltblown/spunbond polypropyleen (SMS), danwel dat substantieel minder van deze barrièrelagen gebruik maakt, danwel een masker dat herbruikbaar is. In het laatste geval moet het product na elk proces van reiniging en desinfectie of sterilisatie nog voldoen aan de gestelde eisen.

SBIR is een open innovatie-competitie voor iedere marktpartij die innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken kan ontwikkelen. De SBIR-systematiek kent twee fasen:
Fase 1: haalbaarheidsonderzoek.
Fase 2: prototype-ontwikkeling en eerste praktijktesten.

Voor fase 1 van deze SBIR is een budget van maximaal € 150.000 (inclusief BTW) beschikbaar. Het maximumbedrag per haalbaarheidsonderzoek (fase 1) bedraagt €25.000 (inclusief BTW).
Voor SBIR fase 2 is maximaal € 850.000 (inclusief BTW) beschikbaar, het maximumbedrag per projectvoorstel wordt nader bepaald. Alleen de projecten die met goed resultaat het haalbaarheidsonderzoek hebben afgerond kunnen worden uitgenodigd om voor fase 2 een aanbod te doen. Het precieze aantal te honoreren projecten voor fase 1 en fase 2 hangt af van de prijs van de als best beoordeelde offertes voor fase 1 en 2.

Is dit een klus voor u? Dan helpen wij u graag deze opdracht binnen te halen! Bekijk de totale aanbesteding op TenderNed of ga met ons in gesprek om deze opdracht binnen te halen.  

Interessante aanbestedingen

De overheid is continu op zoek naar partners om Nederland nog schoner, veiliger en innovatiever te maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste opdrachten uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons winnende team.  

Eva Hamming

Stille kracht. Laat echter in alles merken dat ze er is. Is gezegend met de gave om structuur aan te brengen en brengt hiermee projecten tot leven.

Meer weten? 06 15 42 76 78 eva@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: leverancier school- en kantoormeubilair

School- en Kantoormeubilair

Lees meer
Sluit: 16 januari 2023 Meubelen