Bel ons voor vrijblijvend advies 010 307 6344

Gezocht: leverancier flowcytometers

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
3-laser CE-IVD spectrale flowcytometer
Publicatiedatum: 23 april 2022
Sluitingsdatum: 9 juni 2022 8:00

Deze aanbesteding betreft het leveren en onderhouden van 3 minimaal 3-laser CE-IVD spectrale flowcytometers tbv hemato-oncologische diagnostiek en research. Hiervoor wordt één aanbieder geselecteerd die zowel locatie AMC als VUMC kan voorzien in de benodigde en gewenste spectrale CE-IVD flowcytometer die gelijktijdig 16+ fluorochromen kan detecteren. Dit gezien de benodigde, en in ontwikkeling zijnde, diagnostische panels om zo de diagnostische zorgverlening optimaal te kunnen ontwikkelen, innoveren en implementeren.

Huidige situatie
In de huidige situatie wordt gebruik gemaakt van 3 laser BD FACSCanto flowcytometers. Dit zijn IVD 98/79/EC gecertificeerde flowcytometers en kunnen 8 kleuren meten op conventionele wijze waarbij compensatie tussen de verschillende kleuren (fluorochromen) nodig is. Deze flowcytometers zijn >10 jaar oud en aan vervanging toe. 

De ontwikkeling in de markt van flowcytometers laat zien dat het mogelijk is om, m.b.v. spectraalanalyse, 16 kleuren (en meer) gelijktijdig en zonder compensatie issues te meten. 
Uitbreiding van de huidige 8 kleuren panels naar 16 kleuren of meer behoort dan tot de mogelijkheden en zou tot innovatieve en (kwalitatief) verbeterde panels t.b.v. de diagnostiek kunnen leiden. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan high-dimensionale panels t.b.v. kostbaar materiaal (tevens in kleine volumina) als liquoren en andere vochten. 

Gewenste situatie
Om bovengenoemde ontwikkelingen mogelijk te maken zoekt het AMC en VUMC een minimaal  3-laser flowcytometer die m.b.v. spectraal metingen minimaal 16 kleuren gelijktijdig kan meten zonder compensatie issues. Dit ten behoeve van de high-end hemato-oncologische diagnostiek. Hiertoe dient de flowcytometer aan alle gestelde eisen te voldoen. Hierbij is het belangrijk dat de flowcytometer kan opereren binnen de nieuwe IVDR 2017/746 Europese richtlijn, daar alle diagnostische bepalingen binnen de hemato-oncologische hematologie aan deze regelgeving moeten voldoen. Daarom moet de flowcytometer tenminste CE-IVD gecertificeerd zijn volgens de Europese IVD 98/79/EC richtlijn. 

Omvang
De omvang van de opdracht bedraagt 3 CE-IVDR spectrale flowcytometers, inclusief optie voor autosampler, inclusief onderhoud en verbruiksartikelen en lasers.
Dit dient aangeboden te worden onder het prijsplafond van max €.775.000,- incl. BTW

Overeenkomst
De beoogde duur van de overeenkomst (aanschaf inclusief onderhoud en levering verbruiksartikelen en onderdelen) bedraagt 10 jaar.

Plaatsing van de systemen zal waarschijnlijk Q3 - begin Q4 2022 zijn, waarbij eerst de 2 spectrale flowcytometers op locatie AMC geplaatst zullen worden, waarbij plaatsing op locatie VUMC binnen enkele weken zal volgen, eea afhankelijk van de beschikbaarheid van de analisten op locatie VUMC.

Is dit een klus voor u? Dan helpen wij u graag deze opdracht binnen te halen! Bekijk de totale aanbesteding op TenderNed of ga met ons in gesprek om deze opdracht binnen te halen.

Interessante aanbestedingen

De overheid is continu op zoek naar partners om Nederland nog schoner, veiliger en innovatiever te maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste opdrachten uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons winnende team. 

Eva Hamming

Stille kracht. Laat echter in alles merken dat ze er is. Is gezegend met de gave om structuur aan te brengen en brengt hiermee projecten tot leven.

Meer weten? 06 15 42 76 78 eva@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: Inhuur flexibel personeel

Inhuur flexibel personeel voor Scholengroep Trivium

Lees meer
Sluit: 20 maart 2023 Opleidingsdiensten