Bel ons voor gratis advies 010 307 6344

Gezocht: innovatieve ondernemers

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Satellietdata ten behoeve van klimaatmitigatie en -adaptatie
Publicatiedatum: 18 maart 2021
Sluitingsdatum: 12 mei 2021 12:00

Het Netherlands Space Office (NSO) daagt ondernemers uit om nieuwe diensten en/of producten te ontwikkelen met satellietdata en andere data die bijdragen aan de informatievoorziening om de klimaatmitigatie en klimaatadaptatie binnen Nederland te faciliteren. NSO wil met deze SBIR het gebruik van satellietdata ten behoeve van deze maatschappelijke vraagstukken aanjagen en onderzoeken.

De indieners van de beste voorstellen krijgen een opdracht voor een haalbaarheidsonderzoek (SBIR fase 1). De meest veelbelovende haalbaarheidsonderzoeken krijgen een vervolgopdracht om een prototype te ontwikkelen en te demonstreren (SBIR fase 2).

Om een versnelling tot stand te brengen in het gebruik van satellietdata bij overheden en in de samenleving heeft het NSO “innovatiegericht inkopen ruimtevaart” geïntroduceerd. Aan de hand van Small Business Innovation Research (SBIR) wordt aan bedrijven de kans geboden om hier op in te schrijven. De financiële middelen hiervoor komen uit het nationaal flankerend ruimtevaartbeleid van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Waar de SBIR normaal gesproken vanuit een specifieke overheidspartij een afgebakend vraagstuk voorlegt aan de markt, is deze SBIR breder opgezet: we vragen aan de bedrijven om binnen het thema klimaatmitigatie en klimaatadaptatie zelf een vraagstuk te identificeren met één of meerdere (semi-)publieke partijen als probleemhouder waarvoor men de oplossing wil ontwikkelen.

Het maximum budget per project voor een haalbaarheidsonderzoek in fase 1 bedraagt € 40.000,- (incl. btw). Er worden in fase 1 maximaal 6 haalbaarheidsonderzoeken gecontracteerd. Het maximum bedrag per project voor fase 2 bedraagt € 80.000,- (incl. btw). Het aantal te honoreren projecten voor fase 2 is afhankelijk van de prijs voor de best beoordeelde offertes in fase 1 en fase 2. In totaal wordt een budget van € 560.000,- beschikbaar gesteld door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat voor fase 1 en fase 2 van deze SBIR.

Is dit een klus voor u? Dan helpen wij u graag deze opdracht binnen te halen! Bekijk de totale aanbesteding op TenderNed of ga met ons in gesprek om deze opdracht binnen te halen.  

Interessante aanbestedingen

De overheid is continu op zoek naar partners om Nederland nog schoner, veiliger en innovatiever te maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste opdrachten uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons winnende team.  

Eva Hamming

Stille kracht. Laat echter in alles merken dat ze er is. Is gezegend met de gave om structuur aan te brengen en brengt hiermee projecten tot leven.

Meer weten? 06 15 42 76 78 eva@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: leverancier school- en kantoormeubilair

School- en Kantoormeubilair

Lees meer
Sluit: 16 januari 2023 Meubelen