Bel ons voor gratis advies 010 307 6344

Gezocht: Advisering en begeleiding zelfstandig ondernemers

Advisering en begeleiding zelfstandig ondernemers
Publicatiedatum: 16 november 2022
Sluitingsdatum: 17 februari 2023 11:00
Opdrachtwaarde: 1.800.000

Startende en gevestigde zelfstandigen kunnen een bedrijfskapitaal en/of uitkering aanvragen op grond van het Bbz 2004. Toekenning daarvan vindt plaats als er sprake is van een levensvatbaar bedrijf. Levensvatbaar betekent dat na bijstandsverlening het inkomen uit het bedrijf, samen met het overige inkomen (van de zelfstandige en diens partner) toereikend is voor de voortzetting van het bedrijf of beroep en voor de voorziening in het bestaan.

Onderdeel van het werk is de beoordeling van de levensvatbaarheid van het bedrijf van de ondernemer: het levensvatbaarheidsonderzoek. Het gaat hierbij onder meer om een bedrijfsanalyse, een cijferanalyse, de bepaling van de competenties van de ondernemer en de huidige en verwachte marktsituatie. OO beoordeelt Bbz aanvragen voor het grootste deel zelf (80 %). Voor de meer complexe Bbz aanvragen, bijvoorbeeld in het geval van een complexe bedrijfsstructuur, schuldenproblematiek of ondoorzichtige branche, wordt een extern adviesbureau ingeschakeld om het LVO uit te voeren en de adviseur OO te adviseren op de Bbz aanvraag. De adviseur OO levert in dat geval alle beschikbare informatie aan die relevant is om de levensvatbaarheid te kunnen toetsen.

Uitgangspunt voor coaching is dat alle coaches moeten beschikken over kennis en ervaring met coachen/ begeleiden van ondernemers. Zij moeten in staat zijn om de ondernemers resultaatgericht te activeren, te stimuleren en te begeleiden en moeten thuis zijn in de coachingsvraagstukken van de ondernemer. Deze vraagstukken blijken in de praktijk zeer breed: waar de ene ondernemer meer ondersteund moet worden in het aanpassen van zijn strategie, zal een andere ondernemer meer coaching nodig hebben op het gebied van ondernemersvaardigheden, marketing, acquisitie, financiƫn, etc. Het komen tot het vaststellen van een taakstellende omzet en de wijze waarop deze behaald kan worden is echter altijd het belangrijkste resultaatgebied.

Is dit een klus voor jullie? Dan helpen wij graag deze opdracht binnen te halen! Bekijk de totale aanbesteding op TenderNed of ga met ons in gesprek om deze opdracht binnen te halen.

Interessante aanbestedingen

De overheid is continu op zoek naar partners om Nederland nog schoner, veiliger en innovatiever te maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste opdrachten uit. Zit er iets tussen? Neem contact op en ontmoet ons winnende team. 

Eva Hamming

Stille kracht. Laat echter in alles merken dat ze er is. Is gezegend met de gave om structuur aan te brengen en brengt hiermee projecten tot leven.

Meer weten? 06 15 42 76 78 eva@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: leverancier school- en kantoormeubilair

School- en Kantoormeubilair

Lees meer
Sluit: 16 januari 2023 Meubelen