Bel ons voor gratis advies 010 307 6344

Gezocht: aanbieder van oplossing voor managen verkeersstromen

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Bezoekersstromen: aggregeren, voorspellen en beïnvloeden
Publicatiedatum: 18 december 2020
Sluitingsdatum: 22 februari 2021 14:00

Verschillende (overheids)instanties hebben te maken met vraagstukken op het gebied van het in kaart brengen en beïnvloeden van grote hoeveelheden bezoekers, bijvoorbeeld op drukbezochte locaties of tijdens grote evenementen.

Om het gedrag van bezoekersstromen te beïnvloeden, wordt momenteel voornamelijk gebruik gemaakt van oplossingen in de fysieke ruimte, bijvoorbeeld door het plaatsen van matrixborden met instructies, door bepaalde routes af te sluiten of juist open te stellen, en door de inzet van medewerkers ter plaatse. Dit vergt inspanning ten aanzien van planning, inzet van materiaal en mensen en is alleen mogelijk wanneer van tevoren duidelijk is waar veel mensen zich verzamelen. Er zijn ook veel situaties waarin dit niet van tevoren duidelijk is, of waarin onduidelijk is in welke richting bezoekersstromen zich gaan verspreiden.

De Opdrachtgevers zoeken daarom samen naar oplossingen om drukte in de openbare ruimte tegen te gaan of aan te pakken.
De afgelopen maanden is dit vraagstuk nog dringender geworden. Vanwege COVID-19 zijn er overheidsmaatregelen die bepalen dat minder mensen tegelijkertijd op één locatie kunnen zijn, omdat anders niet voldoende afstand tussen mensen gewaarborgd kan worden.

De Opdrachtgevers willen een oplossing voor het kunnen managen van verkeersstromen voor de verschillende beleidmakers in de regio, zodat het bijvoorbeeld mogelijk wordt om stromen van personen van of naar Hotspots te voorspellen. Die oplossing dient te bestaan uit een goed georganiseerde keten van de volgende modules: data aggregeren, met die data gedrag voorspellen om het gedrag van bezoekers anticiperend of real time te kunnen beïnvloeden. Hierdoor moet het mogelijk worden om bezoekers beter te voorspellen en te spreiden in bijvoorbeeld tijd, reismodaliteit en/of bestemming. Daarmee willen de Opdrachtgevers voorkomen dat het op een bepaald moment te druk wordt op een Hotspot.

Het product zal eerst in gezamenlijkheid met de markt moeten worden ontwikkeld, aangezien het product zoals de Opdrachtgevers het wensen in te kopen nog niet vanuit de markt voor hen beschikbaar is.

Is dit een klus voor u? Dan helpen wij u graag deze opdracht binnen te halen! Bekijk de totale aanbesteding op TenderNed of ga met ons in gesprek om deze opdracht binnen te halen.  

Interessante aanbestedingen

De overheid is continu op zoek naar partners om Nederland nog schoner, veiliger en innovatiever te maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste opdrachten uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons winnende team.  

Eva Hamming

Stille kracht. Laat echter in alles merken dat ze er is. Is gezegend met de gave om structuur aan te brengen en brengt hiermee projecten tot leven.

Meer weten? 06 15 42 76 78 eva@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: leverancier school- en kantoormeubilair

School- en Kantoormeubilair

Lees meer
Sluit: 16 januari 2023 Meubelen