Doorgaan naar content
Corus Advies

Outplacement

Outplacement

  • Tijd: 3 weken
  • Positie ranglijst: #1
  • Winst: 100%
De Provincie Utrecht staat voor een nieuwe reorganisatie, waarbij niet voor alle medewerkers een functie beschikbaar zal zijn. Als goede werkgever wil de Provincie het boventallig personeel zoveel mogelijk begeleiden naar een nieuwe werkplek.

Wat er werd gevraagd

De Provincie Utrecht staat voor een nieuwe reorganisatie, waarbij niet voor alle medewerkers een functie beschikbaar zal zijn. Als goede werkgever wil de Provincie het boventallig personeel zoveel mogelijk begeleiden naar een nieuwe werkplek. Via deze aanbesteding zoekt zij een partij die outplacement-trajecten kan begeleiden, en medewerkers helpt om hun drijfveren, kwaliteiten en die nieuwe werkplek te ontdekken.

Voor wie we het deden

Het Utrechtse Brand New Job (BNJ) is een doelgericht en pragmatisch outplacementbureau; hun persoonlijke en intensieve aanpak wordt gewaardeerd door hun opdrachtgevers en deelnemers. Met deze inschrijving deed BNJ voor het eerst mee aan een aanbestedingstraject. In eerste instantie vooral een leertraject, maar natuurlijk met de hoop op een gegunde opdracht.

Hoe we het deden

Wij analyseerden de uitvraag en stelden een schrijfinstructie op. Met algemene tips, een eerste tekstopzet en een duidelijke structuur legden wij het framework van het plan. Vervolgens was het aan de klant om dit aan te vullen met gedetailleerde input. Na twee reviews en een eindredactieronde kwamen we samen tot een mooi eindresultaat. Brand New Job ontving van de 10 inschrijvers een gedeelde eerste plek voor kwaliteit, en kreeg de opdracht gegund. Een hele nette score voor de eerste aanbesteding!