Doorgaan naar content
Corus Advies

Nieuw leeraanbod

Design Innovation Group (DIG) - VO-raad

  • Tijd: 2 weken
  • Positie ranglijst: #1
  • Winst: 100%
Onderwijs is voortdurend in ontwikkeling, en zeker corona heeft het speelveld flink veranderd. De VO-raad, een vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs, is op zoek naar een procesbegeleider voor een ontwikkeltraject. Toen adviseur en organisatie-ontwikkelaar Design Innovation Group werd uitgenodigd, benaderden ze Corus om een winnende inschrijving te begeleiden.

Wat er werd gevraagd

De VO-raad wil een nieuw leeraanbod aanbieden, specifiek op het gebied van Strategisch personeelsmanagement. Om zo’n leeraanbod te ontwikkelen is een heel traject nodig, inclusief een ervaren procesbegeleider. De bedoeling is dat deze procesbegeleider samen met betrokkenen komt tot een leeraanbod, dat vervolgens gedragen wordt door de hele onderwijssector.

Voor wie we het deden

Hoe speel je als organisatie in op een veranderende wereld? Design Innovation Group (DIG) helpt je om vooruit te kijken met behulp van creatieve intelligentie, ontwerpend denken en doen. Van afvalverwerking bij IKEA tot vleeswarenspecialist Zwanenberg die mee moet in een vleesloze maatschappij; in strategische sessies ontwikkelt DIG nieuwe producten en verrassende oplossingen voor toekomstperspectief.

Hoe we het deden

In minder dan twee weken moest er, vlak voor de Kerstvakantie, een strategisch solide en mooi vormgegeven plan uit de grond gestampt. Na een eerste analyse en een brainstormsessie, vertaalden wij de inschrijving naar een concrete kapstok voor de klant. Dit gaf handen en voeten aan hun idee. Dit vertaalden we in twee reviewrondes vervolgens naar een kansrijke inschrijving, dat inderdaad unaniem het winnende plan bleek bij de VO-raad.