Doorgaan naar content
Corus Advies

Leidingnet Amsterdam

DYKA Nederland

  • Tijd: 3 weken
  • Positie ranglijst: #1
  • Winst: 100%
Kunststof leidingen is de core business van Dyka. Toen Waternet (Gemeente Amsterdam en Waterschap Amstel Gooi) een leverancier zocht voor het Leidingwerk was er geen twijfel. Die opdracht móesten ze hebben. Maar hoe schrijf je een onderscheidend plan in een vakgebied waar de concurrentie zo dicht bij elkaar ligt?

Wat er werd gevraagd

Deze aanbesteding was opgebouwd vanuit Prijs, MKI en Emissievrij Transport. Het was erg dichtgetimmerd; geen implementatieplan, risico-inventarisatie of innovatiemogelijkheden. Er werd eigenlijk alleen een duurzaamheidsplan gevraagd (het Plan van Aanpak Emissievrij Transport). Met onze jarenlange ervaring binnen de duurzaamheidsbranche waren ze bij Corus gelukkig aan het goede adres.

Voor wie we het deden

Dyka is een grote speler op het gebied van kunststof leidingen. Met meer dan 21 vestigingen door Nederland, waarvan twee vestigingen binnen de opdrachtregio, had ze goede kaarten in handen. Het probleem: alle concurrenten hebben sterke kaarten in handen en verschillen in de uitvoer niet heel veel van elkaar. Omdat daarnaast de opdracht nu werd uitgevoerd door een concurrent viel er een wereld te winnen.

Hoe we het deden

Hoe krijg je een opdracht in handen binnen een branche waarin concurrenten nauwelijks van elkaar verschillen? Het antwoord: een goed dichtgetimmerd duurzaamheidsplan. Corus en Alexander Impact schreven samen aan een plan met slimme logistieke oplossingen, innovatieve CO2-compensatiemaatregelen en samenwerkingen met kennispartners. Met goed resultaat!