Doorgaan naar content
Corus Advies

Herinrichting Groningse straat

Avitec

  • Tijd: 3 weken
  • Winst: 100%
Wat een vrij reguliere opdracht had kunnen zijn, werd dankzij de gemeente Groningen, de innovatiekracht van Avitec en de denkkracht van Corus een vooruitstrevend sociaal project.

Wat er werd gevraagd

In de wijk Selwerd moest een warmtenet worden vervangen. Vanwege de impact van deze werkzaamheden op de straat, werd een partij gezocht die dit zo sociaal mogelijk zou kunnen uitvoeren. En dat betekent meer dan overlast beperken: hoe kun je echt iets betekenen voor de omgeving waarin je werkt?

Voor wie we het deden

Avitec is een zeer bekende in de omgeving: ze zijn niet alleen verantwoordelijk voor de befaamde gele steentjes in de stad, maar zijn ook vooruitstrevend in hergebruik, de aanschaf van elektrisch materieel en ludieke maatregelen.

Hoe we het deden

We gingen meerdere keren om tafel met de klant. De missie: het uitvoeringsproces doorlopen, en daarbij steeds verder denken dan gebruikelijk. Zo verruilen we de schaftkeet voor lunch bij de lokale ondernemers, pakken we samen met bewoners hun eigen voortuin aan én starten we een basisschoolproject over biodiversiteit. Het resultaat: een perfecte score.