Doorgaan naar content
Corus Advies

Gezocht:
Kritische planschrijver

Bij Corus zijn we als aanvulling op ons team op zoek naar een sterke planschrijver (24-40u). Iemand die met een scherp oog, maatschappelijke voelsprieten en een kritische pen zorgt voor strategisch sterke teksten.

Corus is een team van strategen, tendermanagers en planschrijvers dat wordt ingeschakeld zodra er een aanbesteding gewonnen moet worden. Als planschrijver weet jij samen met je collega’s het verhaal van iedere klant op te halen, en het zo op te schrijven dat het de lezer overtuigt. Daarvoor haal je alle informatie op die daarvoor nodig is: je verdiept je in de lezer, bijt je vast in de klant en stopt niet met aanscherpen totdat je de best mogelijke inschrijving in handen hebt.

Klanten zullen je soms vervloeken, maar op handen dragen zodra de opdracht binnen is. En je staat er niet alleen voor; je werkt in een team met fijne collega’s om je vragen, frustraties en hoogtepunten te delen.

Verander de wereld met ons

Bij Corus schrijven we niet zomaar teksten; wij schrijven een winnend plan dat het verschil maakt. Gaat onze klant de komende jaren de gemeente Amsterdam helpen om vluchtelingen op te vangen? Of mag hij een nieuwe duurzaamheidscampagne voor de Provincie Utrecht verzinnen? Óf de klant wint is volledig afhankelijk van de juiste woorden.

Team bid management.

Wat vragen we:

  • WO-HBO niveau. Het is belangrijk dat je je kunt inleven in de klanten en de uitdagingen waar ze mee rondlopen. Daarbij is het essentieel dat je analytisch bent, complexe onderwerpen doorgrondt en hoofd- en bijzaken van elkaar kunt onderscheiden.

  • Aantoonbare ervaring met het schrijven van strategische teksten voor diverse organisaties. Je maakt je snel de situatie, het werkveld en de cultuur van een andere organisatie eigen, zodat je goed vanuit onze klant kunt denken, handelen en schrijven.

  • Kritisch, nieuwsgierig en lerende houding. De expertise van Corus is dat we geen experts zijn. We zoeken iemand die dat begrijpt. Iemand die niet terugdeinst voor technische praatjes of vakjargon, maar gewoon (domme) vragen blijft stellen totdat het verhaal wél duidelijk is.

  • Sociaal-maatschappelijke drijfveer. In aanbestedingen gaat veel overheidsgeld om. Dat betekent dat je impact kunt maken op grote schaal. We hebben graag iemand in ons team die samen met ons de wereld wil verbeteren.

Wat bieden we:

  • Is de aanbestedingswereld nieuw voor je? Geen probleem. We bieden je een opleidingstraject en learning-on-the-job;

  • Veel werkplezier, leuke collega’s (en elke vrijdag een roti-/eierbal bij de lunch);

  • Zeer uiteenlopende klanten en projecten;

  • Ruimte om jouw ideeën in te brengen, zowel in projecten als in Corus zelf;

  • We hebben zowel in Groningen als in Kaapstad (Salt River) een kantoor. Elke dinsdag is onze vaste kantoordag. Je hebt zelf de keuze om de overige dagen thuis te werken of op kantoor.

  • Werk je ergens anders op de wereld, geen probleem! De enige voorwaarde hierbij is dat je elke werkdag om 9u Nederlandse tijd aanwezig bent bij de dagstart en tijdens kantooruren beschikbaar bent voor sessies.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Stuur dan je cv met motivatiebrief  naar vacature@corusadvies.nl

Heb je nog vragen over de functie of de inhoud ervan? Bel dan eens met één van onze planschrijvers via 010 2002 183.