Bel ons voor vrijblijvend advies 010 307 6344

Gezocht: samenwerkingspartner voor gebiedsontwikkeling

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Partnerselectie gebiedsontwikkeling Suikerzijde
Publicatiedatum: 22 maart 2021
Sluitingsdatum: 7 mei 2021 13:00

De Suikerzijde is een grote gebiedsontwikkeling in wording. Op het terrein van de voormalige Suikerfabriek verrijst de komende jaren een duurzame, toekomstbestendige stadswijk. Een opgave zoals je ze niet vaak meer tegen komt: niet alleen vanwege de omvang (ca. 160 hectare) en de centrale ligging nabij het stadscentrum. Ook is de opgave uniek vanwege hoge ambities. Een zelfstandig functionerend en levendig stadsdeel met 5.000 woningen en ruimte voor verschillende woonvormen, werken, leren en recreëren. De Suikerzijde wordt de stad van de toekomst.

De planvorming is ver, maar de stap richting uitvoer moet nog worden gezet. Om die stap te kunnen maken, wil de gemeente Groningen marktkennis gebruiken bij verder vormgeven van de ontwikkelkaders. Concreet is de Gemeente Groningen op zoek naar een marktpartij die samen met de gemeente en corporaties gaat werken aan de haalbaarheid en de ontwikkeling van de eerste bouwvelden – goed voor ca. 400 woningen en aanvullende voorzieningen.

Om de juiste partij voor de opgave te selecteren, kiest de gemeente voor het vroegtijdig betrekken van marktkennis. Dat betekent dat gemeente geen plan voor de ontwikkeling vraagt, maar juist een samenwerking. Door te selecteren op een samenwerking, is er veel ruimte voor optimalisatie binnen de kaders die er liggen. Voor zowel gemeente, corporaties als voor de marktpartij betekent dat veel vrijheid om samen te werken aan de ontwikkeling van de Suikerzijde en het waarmaken van het hoge ambitieniveau.

In deze Voorselectiefase hebben geïnteresseerden de mogelijkheid een Aanmelding in te dienen, bestaande onder andere uit door de marktpartij aan te dragen Referenties, toekomstvisie, reflectie op de opgave en sleutelpersoon en samenstelling van het kernteam. De vijf beste Aanmeldingen worden uitgenodigd voor een gesprek met de beoordelingscommissie. Op basis van de beoordeling van de Aanmeldingen worden de beste Aanmeldingen geselecteerd en uitgenodigd voor de selectiefase. Dit zullen minimaal 3 en maximaal 4 partijen zijn.

Is dit een klus voor u? Dan helpen wij u graag deze opdracht binnen te halen! Bekijk de totale aanbesteding op TenderNed of ga met ons in gesprek om deze opdracht binnen te halen.  

Interessante aanbestedingen

De overheid is continu op zoek naar partners om Nederland nog schoner, veiliger en innovatiever te maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste opdrachten uit. Iets voor u? Neem contact op en ontmoet ons winnende team.  

Eva Hamming

Stille kracht. Laat echter in alles merken dat ze er is. Is gezegend met de gave om structuur aan te brengen en brengt hiermee projecten tot leven.

Meer weten? 06 15 42 76 78 eva@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: Inhuur flexibel personeel

Inhuur flexibel personeel voor Scholengroep Trivium

Lees meer
Sluit: 20 maart 2023 Opleidingsdiensten