Bel ons voor gratis advies 010 307 6344

Duurzaam schoolgebouw

Wat er werd gevraagd

Vanwege de fusie van twee basisscholen en een kinderdagopvang zocht Sophia Scholen in Noordwijk aan Zee een architect voor een nieuw gebouw. Herkenbaar, prettig en passend in de omgeving en duurzaam. Daarin was allereerst het ontwerp van belang en de visie erachter. Daarnaast was het de opdracht om aan te tonen hoe je het project binnen budget en planning houdt, de samenwerking vormgeeft en je eigen organisatie inricht.

Voor wie we het deden

Voor deze opdracht sloegen de creatieve geesten van Topos de handen ineen met de doorgewinterde architecten van Unity Architects. Met veel ervaring in vergelijkbare projecten wisten ze tot een overtuigend ontwerp te komen dat paste bij de behoeften van gebruikers en naadloos aansloot op het duinlandschap. Voor een winnend en dichtgetimmerd plan van aanpak schakelden ze de expertise van Corus in.

Hoe we het deden

Met een paar sessies haalden we naar boven waar de kracht van Topos ligt, en kregen we een steeds beter beeld van waar Sophia Scholen naar op zoek was. Dit gaf ons voldoende handvatten om een overtuigend plan van aanpak te schrijven die het mooie ontwerp onderbouwde. En met succes! De architecten kregen de opdracht gegund en media 2023 zullen de scholen en de kinderopvang naar hun nieuwe locatie verhuizen. 

Johan Stolk

Analytische creatieveling. Kei in het herkennen van holle frasen. Bijt zich vast in de materie, tot er niets meer te analyseren valt. Dan slaat hij aan het schrijven.

Meer weten? 06 2199 0384 johan@corusadvies.nl