Bel ons voor vrijblijvend advies 010 307 6344

Risicodossier 
in een aanbesteding

Met een risicodossier willen aanbestedende diensten een leverancier die risico’s herkent, gevolgen op waarde schat en passende maatregelen treft. Maar hoe maak je een risicodossier?

Hulp nodig bij uw inschrijving? 010 307 6344

Wat is een risicodossier in een aanbesteding?  

Fijn dat je belooft dat alles perfect zal verlopen tijdens de samenwerking met de aanbestedende dienst. Maar helaas: dit is een utopie. Aanbestedende diensten weten dit ook. Daarom zijn ze op zoek naar een leverancier die risico’s herkent, gevolgen op waarde schat en passende maatregelen treft. Op deze onderdelen onderscheid je je in het risicodossier.

Uit welke onderdelen bestaat een risicodossier?

Classificeren van risico’s  

Soms vraagt een aanbestedende dienst je om de risico’s te classificeren. Zo laat je als inschrijver zien dat je je focust op de belangrijkste risico’s. Dit doe je door de risico’s te kwantificeren:

Vermenigvuldig nu kans en impact en je risico heeft een risicoscore tussen de 1 en 25. Hoe hoger de risicoscore, hoe belangrijker het risico. En hoe beter jouw maatregelen moeten zijn om deze te voorkomen en de gevolgen te verzachten!

Neem contact met ons op voor hulp bij je aanvraag

De aanbestedende dienst voegt het risico dossier vaak samen met het kansendossier in een (verrassend) risico- en kansendossier. Meer informatie over het kansendossier vind je hier

Heb je hulp bij aanbestedingen nodig of hulp nodig bij je risicodossier? Vraag René Meertens wat we voor je kunnen betekenen.

René Meertens

De strateeg. Wint sinds 2005 al aanbestedingen. Is de absolute meester als het gaat om het gegund krijgen van opdrachten. Hij voelt vrijwel direct aan wat daarvoor nodig is zodra hij uw bedrijf binnenloopt.

Meer weten? 050 211 0432 rene@corusadvies.nl

Actuele tenders