Bel ons voor gratis advies 010 307 6344

Inschrijven op
je eerste aanbesteding

Met een risicodossier willen aanbestedende diensten een leverancier die risico’s herkent, gevolgen op waarde schat en passende maatregelen treft. Maar hoe maak je een risicodossier?

Hulp nodig bij uw inschrijving? 010 307 6344

Wilt u inschrijven op aanbestedingen?

Dagelijks gaat er veel tijd zitten in het schrijven van offertes voor losse klanten. Wat nu als u een klant weet te vinden waarvoor u met één enkele offerte meerdere jaren aan het werk kunt? Een grote opdracht geeft uw organisatie stabiliteit en ervaring om in de toekomst misschien zelfs door te kunnen groeien. Maar is een aanbesteding iets voor u? Wat komt er allemaal bij kijken?  

Ik wil direct hulp bij aanbestingen

Stap 1: tenders signaleren en aanbestedingen opzoeken

Is er op dit moment een interessante aanbesteding? Soms kost het nog wat moeite om daarachter te komen. Gelukkig is er sinds kort een handige tool om aanbestedingen te signaleren. Met een gratis account bij Altura bent u als eerste op de hoogte als er een relevante aanbesteding wordt gepubliceerd voor uw organisatie, en heeft u een voorsprong op de concurrent.  

Maak snel je gratis account aan

Stap 2: kunt u inschrijven op de aanbesteding?

Interessante aanbesteding gezien? Dan is het allereerst belangrijk om te weten of u mee mag doen. Van certificaten tot referenties; opdrachtgevers zijn vaak streng in hun selectiebeleid, en vragen standaard een aantal documenten voordat je mee mag doen met een aanbesteding. Voordat je een inschrijving opstelt is het belangrijk om goed te kijken welke uitsluitingsgronden en selectiecriteria er gelden.  

Ontdek direct of u in aanmerking komt voor de aanbesteding

Stap 3: welke documenten moet u verzamelen?

U bent de eisen goed nagelopen, en u komt in aanmerking voor de aanbesteding? Dan is het tijd om al informatie te gaan verzamelen die de aanbestedende dienst vraagt. Een verklaring van de Belastingdienst, een KvK-uittreksel, een Gedragsverklaring Aanbesteden (GVA); de meeste dingen kosten tijd, dus bekijk direct wat u allemaal nodig heeft en vraag alles op tijd aan. 

Ontdek hier welke documenten u moet verzamelen

Stap 4: schrijf een (winnend) plan!

De meeste aanbestedingen vragen om een EMVI-plan. Dit staat voor de Economisch Meest Voordelige Inschrijving; naast een prijs wordt daarbij antwoord op een aantal kwaliteitscriteria gevraagd. Degene die de beste prijs-kwaliteitverhouding neerlegt komt in aanmerking voor gunning. Zorg dus dat u zorgvuldig alle vragen beantwoordt in een goed onderbouwd plan van aanpak. Tips nodig?

Schrijf een winnend plan in 8 stappen

Hulp bij uw inschrijvingen op een aanbesteding

Blijft u toch nog met vragen zitten? Bekijk dan de veelgestelde vragen van onze klanten. Of neem contact met ons op; we ondersteunen u graag bij het schrijven van een goed plan van aanpak en helpen u de opdracht winnen.

Bel of mail René voor directe hulp.

René Meertens

De strateeg. Wint sinds 2005 al aanbestedingen. Is de absolute meester als het gaat om het gegund krijgen van opdrachten. Hij voelt vrijwel direct aan wat daarvoor nodig is zodra hij uw bedrijf binnenloopt.

Meer weten? 06 5163 9048 rene@corusadvies.nl

Actuele tenders