Doorgaan naar content
Deze website gebruikt cookies om analytische data te verzamelen en onze dienstverlening te verbeteren. Meer informatie
Corus Advies

Nieuwsbrief; Hoe schrijf je een duurzaamheidsplan?

— Nieuwsbrief mei 2023 —

Ons geduld wordt nog even op de proef gesteld, maar het duurt niet lang meer voordat het écht mooi weer is. Het voorjaar klopt voorzichtig aan: steeds meer zon, blije mensen en overal groen om ons heen. Overal? Ja, zelfs de aanbestedingen worden groen(er). Een nieuw seizoen.

Steeds meer organisaties bellen ons dan ook in lichte paniek. Naast alle implementatieplannen en risicobeheersmaatregelen moeten ze nu ook duurzaamheidsplannen indienen die met een gunningsscore worden beoordeeld. Dat vraagt toch nog even een extra denkstap. De plannen die er al liggen zijn niet genoeg; het gaat om de veranderingen die je gaat doorvoeren.

Met FSC-papier, LED-lampen op kantoor en een actief carpoolbeleid ga je het écht niet meer redden in 2023. Daarom helpen we graag met een gratis sessie.

Ontdek voor welke mensen je je plan schrijft

Experts in duurzaamheid

Bij Corus durven we wel te zeggen dat we inmiddels Expert Duurzaamheidsplannen zijn. Met onder andere de hulp van zusterorganisatie Alexander Impact zoomen we in op de kern van de dienstverlening én de aanbesteding. Lukt het verduurzamen van een wagenpark bijvoorbeeld pas op lange termijn? Wat kunnen we dan bedenken in de tussentijd om de emissie te reduceren en/of te compenseren?

Dit deden we voor een scala aan klanten. Ontdek bijvoorbeeld hoe we een 10+ scoorden (!) voor een Groningse opdrachtgever. Van sociale buurtinitiatieven en lokale lunches tot een project biodiversiteit; met creatief denkwerk kwamen we op innovatieve out-of-the-box duurzaamheidsmaatregelen.

Van sociale buurtinitiatieven en lokale lunches tot een project biodiversiteit; met creatief denkwerk kwamen we voor een Groningse opdrachtgever tot innovatieve out-of-the-box duurzaamheidsmaatregelen.

Expertsessie cadeau!

Hebben jullie een keer te veel verloren op het onderdeel Duurzaamheid? Heerst het gevoel dat er nog wat te winnen is in duurzaamheidsmaatregelen? In een gratis sessie van 1,5 uur gaan we zitten voor een propositie waarmee je de duurzaamheidslat verlegt en verwachtingen overtreft. Plan nu een expertsessie!

Op naar een duurzame toekomst samen. 

Met groene groet,
Het team van Corus

Lees ook

SDG's in aanbestedingen: de overheid aan zet

Als samenleving staan we voor grote maatschappelijke uitdagingen; van de klimaatcrisis tot wereldwijde honger en armoede. Terwijl de wereld steeds verder afbrandt, zoekt de overheid nog altijd naar de economisch meest voordelige inschrijving. En natuurlijk, de beste kwaliteit voor de gunstigste prijs is belangrijk. Maar wat betekent kwaliteit van een inschrijving anno 2021?

SGD's in aanbestedingen is een flinke opgave en soms een lastige keuze. Welk SDG's kies je voor het gewenste resultaat?.