Bel ons voor gratis advies 010 307 6344

Gezocht: redactionele - en journalistieke werkzaamheden

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Journalistieke - en redactionele werkzaamheden voor agroberichtenbuitenland.nl
Publicatiedatum: 24 juli 2022
Sluitingsdatum: 29 september 2022 12:00

De website Agroberichten Buitenland (ABB) heeft als doel het agrarisch exporterend Nederlands bedrijfsleven te informeren over ontwikkelingen, trends en kansen in de agrarische sectoren van de landen waar het Landbouw Attaché Netwerk (LAN) actief is. De meeste artikelen worden geschreven en gepubliceerd door de landbouwraden en hun teams.

Het LAN zet zich in voor de internationalisering van het Nederlandse agro- en natuurdomein. Als deskundige partner draagt het LAN bij aan het verdienvermogen van Nederland en zet zich in voor het bevorderen van internationale verduurzaming van de voedselproductie en de versterking van biodiversiteit gekoppeld aan het nastreven van de Sustainable Development Goals in lijn met de visie van het ministerie van LNV.

Het voornaamste online kanaal van LAN is de website www.agroberichtenbuitenland.nl (ABB). Deze website biedt actuele nieuwsberichten, achtergrondinformatie en aankondigingen over agrogerelateerde activiteiten, met name aangeleverd door de landbouwraden en -teams wereldwijd. ABB heeft gemiddeld 27.000 unieke bezoekers per maand.

De aan te besteden opdracht betreft enerzijds het uitvoeren van journalistieke - en redactionele werkzaamheden ten behoeve van de website agroberichtenbuitenland.nl (ABB) en andere (online) kanalen (Twitter, LinkedIn, YouTube) van het LAN en anderzijds het contentbeheer in CMS en monitoring en evaluatie van deze kanalen.

De redactionele - en journalistieke werkzaamheden bestaan uit: twee maal per jaar het opmaken en plaatsen van achtergrondartikelen over een specifiek thema middels de publicatie van de online Agrospecials, het met regelmaat jaarrond schrijven en redigeren van zowel nieuwe als aangeleverde artikelen en door het LAN houden van (online)interviews met de landbouwraden, teamleden of andere stakeholders.

De redactiewerkzaamheden zijn zowel in het Nederlands als in het Engels. Het contentbeheer bestaat uit tekstredactie en beeldopmaak in het Hippo CMS van ABB, het (mede) opmaken van de wekelijkse digitale nieuwsbrief (Highlights) met een samenvatting van het laatst gepubliceerde nieuws op ABB en het bijhouden, monitoren en evalueren van de LAN online kanalen met als doel om de kanalen door te ontwikkelen en te optimaliseren. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit een stakeholder-analyse en onderzoek onder de doelgroep.

De Aanbestedende dienst is voornemens over te gaan tot het sluiten van een Overeenkomst met een looptijd van 1 jaar met, éénzijdig door de Aanbestedende dienst uit te oefenen, drie (3) maal de optie tot verlenging van 1 jaar.

De totale maximale onder de Overeenkomst (inclusief optiejaren) af te nemen waarde is: € 400.000,- inclusief (eventuele) indexeringen en meerwerk en exclusief btw.

Is dit een klus voor jullie? Dan helpen wij graag deze opdracht binnen te halen! Bekijk de totale aanbesteding op TenderNed of ga met ons in gesprek om deze opdracht binnen te halen.

Interessante aanbestedingen

De overheid is continu op zoek naar partners om Nederland nog schoner, veiliger en innovatiever te maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste opdrachten uit. Zit er iets tussen? Neem contact op en ontmoet ons winnende team. 

Eva Hamming

Stille kracht. Laat echter in alles merken dat ze er is. Is gezegend met de gave om structuur aan te brengen en brengt hiermee projecten tot leven.

Meer weten? 06 15 42 76 78 eva@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: leverancier school- en kantoormeubilair

School- en Kantoormeubilair

Lees meer
Sluit: 16 januari 2023 Meubelen