Bel ons voor gratis advies 010 307 6344

Gezocht: leverancier leasefietsen

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Lease fietsen
Publicatiedatum: 1 oktober 2022
Sluitingsdatum: 14 november 2022 10:00

Sinds 1 januari 2020 is de fiscale regeling voor de leasefiets of ‘fiets van de zaak’ veranderd. Het is voor werkgevers nu makkelijker om hun werknemers te laten profiteren van een leasefiets. De gemeente Sittard-Geleen heeft op dit moment nog geen voorziening getroffen om medewerkers hierin te voorzien, maar wil dit via deze aanbesteding regelen. De gemeente wil als werkgever duurzaamheid en vitaliteit van werknemers stimuleren. Zowel in privétijd als met betrekking tot woon-werkverkeer.

Het doel van deze aanbesteding is om een (raam)overeenkomst te sluiten met één opdrachtnemer voor het leveren van fietsen op basis van lease.

Werknemers kunnen daarbij een fiets uitzoeken en gebruiken voor privéverkeer en (indien de werknemer dat wenst) woon- werkverkeer. Betaling gebeurt via een vast maandelijks ‘allin’ leasebedrag (full service) voor de fiets, gebaseerd op de volgende kosten:
• Afschrijving en rente fiets;
• Onderhoud, service en reparatie (qua bedrag naar gelang waar de eindgebruiker voor heeft gekozen);
• Verzekering tegen diefstal en schade (qua bedrag naar gelang waar de eindgebruiker voor heeft gekozen);
• Pechhulp (qua bedrag naar gelang waar de eindgebruiker voor heeft gekozen); • Door eindgebruiker eventuele gewenste accessoires (zoals fietstassen, windschermen, fietsmanden, fietshelmen etc.).

In de gewenste situatie voorziet de opdrachtnemer de werknemers van de Gemeente Sittard-Geleen van leasefietsen via lokale fietsendealers (lokaal wordt hierbij bij voorkeur bepaald door de woonplaats van de werknemer). De fietsen moeten eenvoudig via een online platform te bestellen zijn. Van het leasebedrag wordt 100% door de gemeente betaald en deze 100% zal op het loon van de medewerker worden verhaald. De leverancier brengt het totaalbedrag bij de gemeente in rekening.

Omdat het om een volledig nieuwe regeling gaat kunnen er geen uitspraken worden gedaan over de verwachting hoeveel werknemers gebruik gaan maken van de fietslease regeling. Behoudens dat een aantal werknemers hier informeel naar hebben geïnformeerd, heeft er nog geen brede communicatie met werknemers over plaatsgevonden.

De raamovereenkomst wordt aangegaan voor de duur van twee jaar met een – voor de gemeente – eenzijdige verlengingsoptie van twee maal één jaar. De beoogde ingangsdatum van de overeenkomst is 1 januari 2023.

Is dit een klus voor jullie? Dan helpen wij graag deze opdracht binnen te halen! Bekijk de totale aanbesteding op TenderNed of ga met ons in gesprek om deze opdracht binnen te halen.

Interessante aanbestedingen

De overheid is continu op zoek naar partners om Nederland nog schoner, veiliger en innovatiever te maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste opdrachten uit. Zit er iets tussen? Neem contact op en ontmoet ons winnende team. 

Eva Hamming

Stille kracht. Laat echter in alles merken dat ze er is. Is gezegend met de gave om structuur aan te brengen en brengt hiermee projecten tot leven.

Meer weten? 06 15 42 76 78 eva@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: leverancier school- en kantoormeubilair

School- en Kantoormeubilair

Lees meer
Sluit: 16 januari 2023 Meubelen