Bel ons voor vrijblijvend advies 010 307 6344

Gezocht: internationaal verhuisbedrijf

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Verhuizing van gedupeerde ouders in het buitenland naar Nederland
Publicatiedatum: 10 augustus 2022
Sluitingsdatum: 9 september 2022 12:00

De overheid biedt met de Hersteloperatie Kinderopvangtoeslag ondersteuning aan de ouders en gezinnen die gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslagen tussen 2006 en 2020. Een deel van deze ouders (ca. 1.000) woont niet meer in Nederland. Soms letterlijk gevlucht voor problemen die buiten hun schuld zijn ontstaan. Gedupeerde ouders in het buitenland kunnen sinds eind juni 2022 ondersteuning krijgen bij herstel van een speciaal team (het OTB, ondersteuningsteam voor ouders in het buitenland). Het OTB biedt hulp op vijf leefgebieden (gezin, gezondheid, financiƫn/schulden, werk en inkomen en wonen), vergelijkbaar met ondersteuning door gemeenten in Nederland. Ook zal het team met deze ouders bespreken of zij een wens hebben om terug te keren naar Nederland.

Het doel van deze opdracht is om deze gedupeerde ouders die woonachtig zijn in het buitenland en een wens hebben tot terugkeer naar Nederland, vanuit het huidige verblijfsland terug te verhuizen naar Nederland. Het gaat daarbij om een door-to-door boedelverhuizing.

De Opdracht behelst het voorbereiden en met de grootste zorgvuldigheid uitvoeren van de boedelverhuizing volgens vastgestelde kaders, voor de doelgroep die door het OTB wordt doorverwezen naar Opdrachtnemer. Voor alle processtappen geldt dat alle (management)informatie wordt verwerkt in een digitaal order registratiesysteem, dat realtime en 24/7 toegankelijk is voor bevoegd personeel van de Opdrachtgever. De doelgroep is woonachtig in ruim veertig verschillende landen. Daarom wordt er zowel rekening gehouden met verhuizing met een verhuiswagen als met verhuizing per zeecontainer. In uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld als ouders slechts een zeer beperkte hoeveelheid te verhuizen goederen hebben, kan een verhuizing per luchtvracht aan de orde zijn. Verhuizingen voor de doelgroep kunnen plaatsvinden tussen najaar 2022 en juli 2026. Vermoedelijk ligt het zwaartepunt in 2023.

De omvang van de doelgroep is nog niet met zekerheid vast te stellen. Het aantal gedupeerde ouders dat potentieel kan verhuizen is ca. 1.000, maar de verwachting is dat terugverhuizen naar Nederland voor ongeveer de helft van hen een wens is. Gezien de huidige situatie op de woningmarkt is het waarschijnlijk dat niet al deze ouders op korte termijn geschikte huisvesting kunnen vinden. Dit kan van invloed zijn op het aantal verhuizingen en op het moment van verhuizen.

De beoogde ingangsdatum van de Overeenkomst is 19 oktober 2022. Het voornemen is om een Overeenkomst aan te gaan met een vaste looptijd van vier jaar. Na deze initiƫle looptijd kan de Opdrachtgever de Overeenkomst, eenzijdig, onder gelijkblijvende voorwaarden, maximaal twee keer verlengen voor een periode van maximaal twaalf maanden per keer. De maximale looptijd (inclusief verlenging(en)) bedraagt zes (6) jaar.

Is dit een klus voor jullie? Dan helpen wij graag deze opdracht binnen te halen! Bekijk de totale aanbesteding op TenderNed of ga met ons in gesprek om deze opdracht binnen te halen.

Interessante aanbestedingen

De overheid is continu op zoek naar partners om Nederland nog schoner, veiliger en innovatiever te maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste opdrachten uit. Zit er iets tussen? Neem contact op en ontmoet ons winnende team. 

Eva Hamming

Stille kracht. Laat echter in alles merken dat ze er is. Is gezegend met de gave om structuur aan te brengen en brengt hiermee projecten tot leven.

Meer weten? 06 15 42 76 78 eva@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: Inhuur flexibel personeel

Inhuur flexibel personeel voor Scholengroep Trivium

Lees meer
Sluit: 20 maart 2023 Opleidingsdiensten