Bel ons voor gratis advies 010 307 6344

Gezocht: capaciteit voor het versnellingsteam woningbouw

De aanbesteding die u nu bekijkt is verlopen. Bekijk actuele tenders
Versnellingsteam woningbouw
Publicatiedatum: 19 oktober 2022
Sluitingsdatum: 28 november 2022 10:00

Het doel van deze aanbesteding is het contracteren van drie partijen voor het leveren van capaciteit voor het versnellingsteam woningbouw.

Provincie Gelderland heeft samen met partners een Actieplan Wonen (2020-2025) opgesteld dat bestaat uit 14 Acties. Actie 1 (=versnellingsteam woningbouw) richt zich op het versnellen van grote woningbouwprojecten. Bij deze projecten kunnen allerlei problemen spelen waarom een project niet van de grond komt, zoals gebrek aan kennis en kunde, Ruimtelijke Ordening, vastlopende onderhandelingen tussen partijen, bestuurskracht, financieel, verkeer en parkeren etc. Tevens zijn er vaak duurzaamheidsambities en groeit de vraag om betaalbare woningen.

Het afgelopen jaar zijn al veel woningbouwprojecten met praktische knelpunten versneld, door de inzet van kennis en kunde, aanvragen voor de WoningBouwImpuls (WBI) te ondersteunen en de inzet van een provinciale subsidieregeling voor gemeenten voor de inhuur van capaciteit en expertise. Na een fase van vooral ondersteunen blijkt dat geld of een specifiek knelpunt oplossen niet altijd meer de oplossing biedt, maar dat extra expertise en/of capaciteit nodig is om complexe projecten te versnellen. De provincie neemt daarom een actievere rol in het realiseren van de woningbouw, waarbij ze zich richten op grote, complexe woningbouwprojecten met veel impact.

Inmiddels heeft het versnellingsteam woningbouw van de provincie Gelderland bijna twee jaar ervaring. De meeste projecten zitten nog in de fase van zachte plannen. De opgave is groot en daarom wil de Provincie de inzet en ondersteuning aan gemeenten uitbreiden. Hiervoor heeft de provincie niet alle noodzakelijke capaciteit in huis, daarom wordt die capaciteit nu ingekocht.

De Provincie zoekt bureaus die met de knelpunten kunnen ondersteunen, snelheid in het proces weten te houden, een proactieve houding hebben en snel kunnen adviseren op knelpunten. Ze vragen per bureau een eerste en tweede aanspreekpunt die daadwerkelijk inzetbaar moeten zijn. Zij werken in partnerschap met de projectleider van de provincie aan resultaatgericht versnellen van de woningbouwopgave van grote projecten.

De duur van de overeenkomst is een jaar. Provincie Gelderland heeft het recht de overeenkomst driemaal te verlengen met een periode van 1 jaar. Voor de totale opgave tot juni 2025 is er momenteel een budget beschikbaar van € 500.000 excl. btw wat flexibel ingezet kan worden, met op dit moment een maximum van €250.000 excl BTW per jaar. 

Is dit een klus voor jullie? Dan helpen wij graag deze opdracht binnen te halen! Bekijk de totale aanbesteding op TenderNed of ga met ons in gesprek om deze opdracht binnen te halen.

Interessante aanbestedingen

De overheid is continu op zoek naar partners om Nederland nog schoner, veiliger en innovatiever te maken. Wij speuren door de stapel en pikken er wekelijks de mooiste opdrachten uit. Zit er iets tussen? Neem contact op en ontmoet ons winnende team. 

Eva Hamming

Stille kracht. Laat echter in alles merken dat ze er is. Is gezegend met de gave om structuur aan te brengen en brengt hiermee projecten tot leven.

Meer weten? 06 15 42 76 78 eva@corusadvies.nl
Zie ook

Gezocht: leverancier school- en kantoormeubilair

School- en Kantoormeubilair

Lees meer
Sluit: 16 januari 2023 Meubelen